Министерството на здравеопазването изпрати до медиите първа официална позиция след

...
Министерството на здравеопазването изпрати до медиите първа официална позиция след
Коментари Харесай

Здравното министерство посочи причината за освобождаването на директора на Пирогов

Министерството на опазването на здравето изпрати до медиите първа публична позиция след новината за освобождението на досегашния шеф на болницата д-р Валентин Димитров.

" Фокус " разгласява текста без редакторска интервенция:

Уважаеми сътрудници,

Във връзка с голям брой журналистически запитвания, ви осведомяваме, че:

Директорът на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " ЕАД доктор Валентин Димитров е освободен като член на Съвета на шефовете. Мотивите за това са установените нарушавания в отчет от инспекция на Звено " Вътрешен одит " към Министерството на здравеопазването, който е с размер от 134 страници.

По време на инспекцията са открити нарушавания, в това число и на Закона за публичните поръчки. Съставеният одитен отчет, съдържащ резултатите от осъществения одитен ангажимент на " Пирогов “ е показан на Софийска градска прокуратура и на министъра на финансите, с молба за възлагане на финансова ревизия от Агенцията за държавна финансова ревизия. Във връзка с това е формирана прокурорска кореспонденция и в Министерство на здравеопазването е постъпило писмо от АДФИ (компетентен орган за осъществяване на следващ външен надзор по осъществяването на Закона за публичните поръчки и Правилника за използването му), с което се дава информация, че ще бъде предоставена финансова ревизия на лечебното заведение.

Друг претекст за взетото решение е и основаното публично напрежение след провеждането на състезания за началници на Клиники.

За изпълнителен шеф на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " ЕАД е назначен доктор Константин Димов, който ще заема поста до провеждането на конкурс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР