Министерството на вътрешните работи в Северна Македония разследва как деца

...
Министерството на вътрешните работи в Северна Македония разследва как деца
Коментари Харесай

АМАН: Скопие разследва защо македончета се срещали с Радев

Министерството на вътрешните работи в Северна Македония проверява по какъв начин деца от Битоля са пристигнали в България и за какво са се срещнали с президента Румен Радев и са били в българския парламент. Според вътрешния министър Оливер Спасовски това е корист с децата, които по думите му били употребявани за политически цели под претекст за добросъседски връзки.

Македонските деца са от битолското художествено студио „ Свети свети Кирил и Методий ” и бяха в България по покана на Фондация „ Българска памет ” и нейния ръководител Милен Врабевски. Македончетата рисуваха дружно с български деца от Западните Родопи пред Народния спектакъл. По време на престоя си групата се срещна със Симеон II и прегледа двореца „ Врана “.

„ Удариха дъното. Искам да обърна внимание, че това е фестивал, който съществува от най-малко 50 години. Децата са водени, в която ли не страна. В момента, в който ги заведоха в България, с цел да се сплотяват посредством изкуството, внезапно, по неизвестен сигнал, се образува дело. Наистина удариха дъното ”, разяснява някогашният външен министър Екатерина Захариева.

„ Това да разследваш деца и да ги подлагаш на разпити по заповед на министъра на вътрешните работи на дадена страна е класическа експанзия, която няма по какъв начин да не рефлектира и рефлектира и против България. Това е и отговорът за какво за тези 30 години ние мъчно съумяваме да създадем естествени взаимоотношения сред София и Скопие ”, уточни ръководителят на Граждански либерален съюз в РСМ Петър Колев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР