Министерството на вътрешните работи ще направи предписания за всички опасни

...
Министерството на вътрешните работи ще направи предписания за всички опасни
Коментари Харесай

Предписания и подобрения за опасните участъци по пътищата обеща Валентин Радев

Министерството на вътрешните работи ще направи наставления за всички рискови сектори в страната, където стават повече произшествия, в това число и този покрай Ловеч, където в последните две денонощия в три произшествия починаха общо 11 души. " На тези места ще бъдат направени усъвършенствания на пътищата, дали с релефна маркировка, или друго, даже в случай че би трябвало ще проеориентираме пътищата, с цел да избегнем обективните аргументи за пътнотранспортни нарушавания ", разгласи министърът на вътрешните работи Валентин Радев след незабавна среща, свикана от премиера Бойко Борисов поради случаите от петък и събота на пътя София-Варна.

Друг рисков сектор, който даде като образец министърът е 66-ти километър от автомагистрала " Марица ". По думите на Радев до края на годината се чака да се види усъвършенстване поради законодателните промени в законите за придвижване по пътищата и за Министерство на вътрешните работи, въпреки че е " малко постепенно ".

" Знаете, от към 1000 на година жертвите понижиха на 600, по-късно малко се повдигнаха. Тази година следим 50-60 по-малко убити съпоставено със същия ден на предходната година. Опитваме се да натискаме надолу това число, да няма толкоз жертви, само че това е статистиката. Направиха се доста промени в законодателството и чакаме усъвършенстване в края на годината ", сподели вътрешният министър. А задачата е до 2020 година да бъдат понижени на половина и да се изравним със Западна Европа.

Радев се обърна към жителите с апел да карат деликатно, като означи, че макар напъните, разпоредбите на пътя не се съблюдават. Който кара безконтролно заплашва и личния си живот и живота на другите, разяснява той.

 Снимка от срещата на работната група с присъединяване на министър-председателя Бойко Борисов, която се организира през днешния ден
© Министерски съвет

Снимка от срещата на работната група с присъединяване на министър-председателя Бойко Борисов, която се организира през днешния ден

Министърът на превоза Ивайло Московски, който също взе участие в изключителната работна среща в Министерския съвет, разгласи, че " изрично ще бъде праволинеен " към водачи и събития, които могат да доведат до тежки катастрофи. Като първа мярка с наредби в най-кратки периоди ще бъдат задължени всички транспортни средства, които извършват публичен транспорт, да си оборудват колите с така наречен видео регистратори - камери, които снимат в действително време периметъра отвън транспортното средство и пътната конюнктура, и служат като " самобитна черна кутия ".

Задължение ще е също и оборудването на всички седалки с колани по съответните стандарти . И на трето място, което ще изисква още законови промени, е да се вкара евростандарт за обществените транспорти , като този стандарт ще сложи условия за механически характерности на тези транспортни средства за най-съвременни системи за сигурност, разгласи Московски. В близко бъдеще се планува и регистрационен режим за автосервизите и автоморгите , добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР