Министерството на вътрешните работи на Северна Македония продължава с действия,

...
Министерството на вътрешните работи на Северна Македония продължава с действия,
Коментари Харесай

Милков: РС Македония продължава с „репресивни“ действия

Министерството на вътрешните работи на Северна Македония продължава с дейности, които българските сдружения в страната разказват като репресивни. Това изясни служебният министър на външните работи Николай Милков на конференция в постройката на ведомството.

" Викат се хора на разпити, вместо да се търсят отговорните ", сподели още Милков.

По думите му няма резултат по търсене на отговорни и осъдени хора, " което основава възприятие на безотговорност и на атмосфера на боязън в българите там ".

Според него институциите на Северна Македония не се преценяват с променената динамичност в двустранните връзки и с уговорките, които страната е поела към Европейския съюз и България.

„ Позитивният метод на двете външни министерства не се трансформира в поредна политика нито даже в обособени позитивни дейности на което и да е друго ведомство на Северна Македония “, счита министърът.

Поискана е информация за хода на следствието на случаите против клубовете, които носят присъщите белези на закононарушения от ненавист и следва да се третират като такива. В понеделник прокуратурата в Битоля заяви, че и други лицаще бъдат разпитанипо сигнала за разпространяване на ксенофобия и расизъм, обвързвано с културния клуб " Иван Михайлов ".

Николай Милков означи, че ротационното председателство на Организацията за сигурност и съдействие в Европа през идната година се поема от Северна Македония. Той добави още, че в границите на тази година стокообменът сред България и Северна Македония ще надвиши един милиарда лева

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР