Министерството на вътрешните работи на Русия ще издава временни лични

...
Министерството на вътрешните работи на Русия ще издава временни лични
Коментари Харесай

Русия издава временни лични карти на лица без гражданство

Министерството на вътрешните работи на Русия ще издава краткотрайни персонални карти на лицата без поданство под формата на карта с чип, съдържаща електронно изображение на лицето и пръстовите му отпечатъци. Това гласи текстът на ведомствена заповед, с която се срещна ТАСС.

" Да се ​​одобри процедурата за потребление от държавните органи на краткотрайна персонална карта на разположение без поданство в Руската федерация под формата на карта с електронен притежател на информация за идентифициране на разположение без поданство, употребяващо биометрични персонални данни ", се споделя в документа.

Освен това документът ще съдържа и други персонални данни, записани на електронен притежател, както и съдържащи се в дигитален идентификатор (QR код).

" Временна персонална карта (материален носител) за идентифициране на разположение без поданство може да се употребява в продължение на 10 години от датата на записване на биометрични персонални данни на електронен притежател на данни ", се споделя в документа.

Освен това, според заповедта на Министерството на вътрешните работи на Русия, позволение за престояване ще бъде издадено под формата на карта с електронен притежател на данни, съдържащ биометрични персонални данни.

В Русия на 24 август 2021 година влязоха в действие промени в закона, които разрешават на лица, които се намират в Руската федерация по разнообразни аргументи с нерегламентиран юридически статут, краткотрайна персонална карта на разположение без поданство. Според Валентина Казакова, шеф на Главното ръководство по въпросите на миграцията на Министерството на вътрешните работи на Русия, 400 лица без поданство в Русия са получили краткотрайна персонална карта за три месеца.
 Русия вкарва наложителни медицински прегледи и пръстови отпечатъци за чужденци
Русия вкарва наложителни медицински прегледи и пръстови отпечатъци за чужденци

Това провокира остра опозиция

Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че Русия вкарва наложителни медицински прегледи и пръстови отпечатъци за чужденци в правила, които към този момент провокираха остра опозиция.

Съгласно закона ще се изискват обстойни медицински прегледи на всеки три месеца, започвайки от началото на идната година, в това число кръвни проучвания и рентгенови фотоси или компютърна томография за някои.

Руското външно министерство в Москва посочи, че щяло да желае " удобни условия " за задграничните представители на медиите и техните фамилии.

Всеки, който откаже да се съобрази, рискува да му бъдат отнети разрешителните за работа.

Правилата важат за всички чужденци и членове на техните фамилии, в това число деца на 6 и повече години.

Руските управляващи настояват, че новата процедура била здравна мярка, която щяла да бъде от изгода за страната.

Но съветският вестник " Новая газета ", който е сериозен Кремъл, попита дали в действителност става въпрос за дискриминация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР