Министерството на вътрешната сигурност на САЩ обяви в понеделник вечер

...
Министерството на вътрешната сигурност на САЩ обяви в понеделник вечер
Коментари Харесай

САЩ прекратиха спорните мерки на Доналд Тръмп срещу миграцията

Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати разгласи в понеделник вечер края на политиката от времето на някогашния президент Доналд Тръмп, обвързвана с връщането назад в Мексико на търсещи леговище лица, до момента в който тече инспекция на документите им в американските съдилища, съобщи Франс прес.
Прочетете още
Съобщението пристигна единствено няколко часа, откакто американски арбитър анулира предписание, което възпрепятстваше администрацията на Джо Байдън да анулира от своя страна " Протоколите за отбрана от мигрантите " - мярка, станала известна и като " Останете в Мексико ".

Тази мярка беше въведена през 2019 година по време на мандата на Доналд Тръмп и стана обект на рецензии от организации за отбрана на гражданските права. Борбата с незаконната имиграция беше знаковите политики на някогашния американски президент, отбелязва Агенция Франс Прес.

Мярката ще бъде анулирана " по бърз и верен метод ", се споделя в известието на министерството. " Протоколите съставляват вътрешен недостатък за страната, човешката цена за който не може да бъде оправдана. Освен това те отклоняват запаси и личен състав от други предпочитани старания за отбрана на нашата граница ", декларират още от ведомството.

Малко след встъпването си в служба, Джо Байдън се опита да постави завършек на протоколите предвид на по-хуманен метод към имиграцията. Управляваните от републиканци щати, включително и Тексас, сполучливо оспориха решението.

Този ход принуди американското държавно управление да преработи плана и да се обърне към Върховния съд. В последна сметка, на 30 юни висшата правосъдна инстанция удостовери анулацията на мигрантския закон от администрацията на Байдън.

От въвеждането на това законодателство през януари 2019 година до първичната му анулация от Байдън, над 70 000 души са били върнати в Мексико, съгласно организацията Американски имиграционен съвет.

Базираната в Ню Йорк и Вашингтон организация за отбрана на човешките права " Хюмън Райтс Фърст " твърди, че е открила 1544 случая на убийства, изнасилвания, мъчения, отвличания и други форми на експанзия против хора, в границите на " Останете в Мексико " сред януари 2019 година и 2021 година, както и голям брой случаи на умряли, включително и на най-малко едно дете.

Администрацията на Доналд Тръмп се гордееше с политиката си на нулева приемливост, която, нужна, съгласно нея, с цел да се спре незаконната имиграция в Съединените щати. Между декември 2021 година и юни 2022 година, когато протоколите още веднъж влязоха в действие, 9563 души са били вписани в програмата, като по-голямата част не са пристигнали от Мексико, а от Никарагуа.

По време на мандата на Джо Байдън всеки месец повече от 200 000 души, опитващи се да влязат незаконно в Съединени американски щати, са били блокирани на границата по силата на протоколите за отбрана или противоепидемичните ограничения против COVID-19.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР