Министерството на външните работи ще реагира с позиция на острите

...
Министерството на външните работи ще реагира с позиция на острите
Коментари Харесай

МВнР излиза с позиция след думите на македонския премиер за посещението на българската делегация в Битоля

Министерството на външните работи ще реагира с позиция на острите думи, отправени от премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски поради наименованието на клуба на Българския културен център в Битоля.

Това съобщи преди съвещанието на отрасловата парламентарна комисия министърът на външните работи Теодора Генчовска, която изрази изненадата си на острата реакция към името на клуба, който бе кръстен на революционера Иван Михайлов: " С много огромна изненада видях реакцията както на политическо равнище, по този начин и на равнище неправителствени организации от страна на Република Северна Македония. Честно да ви кажа, не мислим през медиите да водим тази връзка, само че Министерството на външните работи ще излезе с публична позиция ", уточни Генчовска.

Премиерът на Република Северна Македония министър председател Димитър Ковачевски съобщи, че българската делегация, в която участваха министър председателят Кирил Петков и вицепрезидентът Илияна Йотова, са " събудили духовете от предишното, разпалвайки още веднъж езика на омразата и недоверието ", отбелязва БНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР