Министерството на външните работи с последна информация за българите в

...
Министерството на външните работи с последна информация за българите в
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Дипломатите ни в Киев започват евакуация

Министерството на външните работи с последна информация за българите в Украйна. Втори ден не престават конфликтите сред Русия и Украйна.

" Осъждаме извънредно нападателните дейности на Русия към Украйна. Считаме това за жестоко тъпчене на интернационалното право. Потвърждаваме поддръжката си за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Осъждаме решението на Русия да признае двата сепаратистки региона на Украйна ", сподели зам.-външният ни министър Ирена Димитрова.

" Имаме непрекъсната информация за това какво се случва на КПП-та в Украйна. 363 българи от Киев и 150 българи от Одеса са поискали евакуация. Те ще бъдат извозени с 4 рейса от Киев и с 3 рейса от Одеса. Вече сме изготвили разпореждане от Министерски съвет, то е пуснато. Имаме опция за външен превоз, както и за наш превоз. В посолството ни в Киев има настанени хора. Там обстановката на сигурността е, че по тяхна преценка не са директно застрашени, тъй като няма стратегичеки обекти наоколо и не се чакат ракетни удари. Инструктирали сме посолството на предприеме поетапна евакуация, откакто показа помощ на всички жители, които имат потребност ", сподели Димитрова.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР