Министерството на външните работи предупреди българските граждани, които планират пътуване

...
Министерството на външните работи предупреди българските граждани, които планират пътуване
Коментари Харесай

Франция готви парализираща стачка – ето какво съветват от родното Външно

Министерството на външните работи предизвести българските жители, които възнамеряват пътешестване за и във Франция, да се осведомят авансово за графика на придвижване на железопътния и въздушния превоз в страната, поради започващите довечера протестни дейности във френската Национална железопътна компания и самолетна компания „ Air France “.

„ Министерството на външните работи поучава пътуващите за Франция да се осведомят авансово за графика на придвижване на железопътния и въздушния превоз поради планувани стачки там. На 3 април, работещите в сферата железопътния превоз във Франция стартират 3-месечни протестни дейности. Предвижда се стачните дейности да продължат до 28 юни, като ще се стачкува на всеки 5 дни.
 
По информация на българското посолство в Париж на някои места стачката на чиновниците в железопътния превоз ще стартира още през днешния ден - 2 април, вечерта. Стачни дейности са оповестени за следните дати: - През април: 3, 4, 8, 9, 13, 14, 18, 19, 23, 24, 28 и 29 - През май: 3, 4, 8, 9, 13, 14, 18, 19, 23, 24, 28 и 29 - През юни 2, 3, 7, 8, 12, 13, 17, 18, 22, 23, 27 и 28. По време на стачните дейности приблизително единствено един трен TGV (високоскоростен влак) от осем ще бъде в придвижване.
 
В провинцията ще се движи приблизително един трен TER (регионален експресен транспорт) и един трен Transilien (влакове, обслужващи предградията) от пет. Авиокомпания Air France Inter също приканва чиновниците си да стачкуват на 3 април. Планирани са още два дни за осъществяване на протестни дейности - 10 и 11 април.
 
В случай на анулиран полет, самолетната компания подсигурява, че ще уведоми персонално клиентите в деня преди отпътуването посредством SMS или е-поща. Авиокомпанията следва също по този начин да поддържа настояща полетна информация на уеб страницата си. Във връзка с горното Министерството на външните работи поучава българските жители да се осведомят авансово за графика на придвижване на железопътния и въздушния превоз във Франция на съответните гари и летища, както и на интернет страниците на френската Национална железопътна компания и самолетна компания „ Air France “, гласи известието на външното министерство.
 
Утрешният ден ще бъде " черен " за френския жп превоз - ще се движат едвам 12% от високоскоростните влакове и към 30% от елементарните по вътрешните линии на Франция. Трафикът към Париж също ще бъде мощно обиден. В интернационалните линии ситуацията се обрисува по-спокойно.
 
77% от машинистите и съвсем половината от чиновниците в целия бранш се включват в стачката, която от време на време ще сковава превоза до края на юни. Железничарите се бунтуват против проекта за смяната на привилегирования им статут, който им обезпечава обезпечено работно място, ранно пенсиониране, гратис пътешестване за фамилиите и други привилегии. Правителството оправдава промените с колосалния дълг на компанията (над 46 млрд евро)  и идната приватизация.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР