Министерството на външните работи поиска обяснение от генералния консул в

...
Министерството на външните работи поиска обяснение от генералния консул в
Коментари Харесай

МВнР иска обяснение защо е била отменена програмата за 3 март в Одрин


Министерството на външните работи изиска пояснение от генералния консул в Одрин Васил Вълчев по отношение на решението му да анулира празничната културна стратегия на 3 март.

Във връзка с медийни изявления по отношение на отбелязването на Националния празник 3 март в Одрин, Министерството на външните работи съобщи, че не е съгласувало речта на генералния консул Васил Вълчев и анулацията на присъединяване на танцовия състав.

От там напомнят, че в посолството ни в Анкара беше извършен банкет на 1 март с посланичество на най-високо равнище от приемащата страна отпред с вицепремиера Фикри Ъшък. В Генералното консулство в Истанбул на 2 март близо 600 души почетоха тържествата по случай националния ни празник, които приключиха с огромно хоро.

Министерство на външните работи изиска пояснения от генералния консул Васил Вълчев, като той е аргументирал решението си по този начин:

„ В памет на починалите на 1 март турски бойци в интервенция „ Маслинова клонка”, на 3 и 4 март в Република Турция са били анулирани всички културни прояви, а в джамиите са отслужени заупокойни литургии, по тази причина според дипломатическия протокол взех решение да прикани за минута безмълвие и да анулира културната стратегия. По отношение на боевете на Шипка приканих само за удостояване на паметта на починалите наши сънародници.”

Всички условия ще бъдат изяснени в идващите дни в тясна връзка с Вълчев, означават от Министерство на външните работи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР