Министерството на външните работи определя като посегателство срещу България случилото

...
Министерството на външните работи определя като посегателство срещу България случилото
Коментари Харесай

МВнР подскочи: Посегателство срещу България

Министерството на външните работи дефинира като посягане против България случилото в Културно-информационния център на България в Скопие. Тази нощ незнайни са проникнали в постройката на центъра. При случая са нанесени материални вреди на задната стена на помещението, което беше отрито на 25 ноември предходната година.

-->
В позицията представителят на българското Министерство на външните работи се показва, че без значение от мотивацията на причинителите, закононарушението против постройката на Културно-информационния център на България в Скопие е посягане против самата българска страна, в лицето на държавна институция. С двустранната Спогодба за разкриване на Културно-информационните центрове от 2003 година, двете страни са поели ангажимент да подсигуряват естествената работа на културните центрове в двете столици, напомнят от ведомството, съобщи БНР.

Днес шефът на дирекция „ Югоизточна Европа “ Ваня Андреева е изразила сериозна угриженост пред посланика на Северна Македония Агнеза Руси-Поповска от обстоятелството, че това закононарушение се случва в изискванията на продължаваща антибългарска акция в Северна Македония, в това число серия от набези против организации на локалните българи, за което към момента няма дейно правосъдие и санкции.

България чака институциите на Северна Македония  да открият причинителите на това закононарушение и да покажат, че такива похищения против представителства на България са безусловно неприемливи и ще бъдат преследвани с цялата суровост на закона.

От изключително значение е да не бъде позволено опазване на чувството за безотговорност на причинителите на сходни прояви, за което има значение както ефикасното правосъдие, по този начин и създаваният от политиците публичен разказ, показва представителят на Министерство на външните работи. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР