Министерството на външните работи на Турция е изпратило известие до

...
Министерството на външните работи на Турция е изпратило известие до
Коментари Харесай

Турция гневна: Студентите по програма Еразъм търсят убежище ...

Министерството на външните работи на Турция е изпратило уведомление до Министерството на образованието, с предизвестия, че студенти и преподаватели, изпратени в чужбина по стажантската стратегия Еразъм, все по-често се случва да търсят леговище в съответната страна, съобщи опозиционния ежедневник Сьозджу.

 

Имайки в поради това предизвестие ръководителят на отдела за Европейски Съюз и външни връзки на Министерството на образованието Хасан Юнсал написа писмо до всички 81 провинциални турски шефове. В писмото има указания, да не разрешават на възпитаници и учители да отпътуват в чужбина, в случай че открият някакъв риск съответния жител да остане там.  

 

В съответното писмо се показва, че през последните месеци, най-вече учениците от професионалните гимназии са напуснали техните стажантски действия, без да уведомяват учебните си управления. Най-често това става в Германия, Австрия и Чехия. Юнсал оповестява за случаи на възпитаници и учители, които не са се върнали назад в Турция.

 Анадолска организация

„ Увеличаването на сходни случаи съставлява отрицателна обстановка. В този подтекст процесът на асортимент би трябвало да се следва прецизно за тези, които ще вземат участие в визити или стажантски стратегии в границите на интернационалните планове, изключително стратегия Еразъм “, добавя той.

 

Всяка година към 20 000 студенти от Турция отиват в страни от Европейски Съюз по стратегия Еразъм. Студентите могат да останат в страната на предназначение най-малко два месеца и най-вече една година по програмата и по-късно би трябвало да се върнат в Турция. Турските управляващи започнаха следствие с цел да дефинират точния брой на студентите и учителите, които до момента са намерили леговище в друга страна, откакто са отишли ​​там с програмата Еразъм.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР