Министерството на външните работи на Северна Корея призова ООН да

...
Министерството на външните работи на Северна Корея призова ООН да
Коментари Харесай

Северна Корея: ООН трябва да настоява за спиране на военните учения между Сеул и Вашингтон

Министерството на външните работи на Северна Корея прикани Организация на обединените нации да упорства за прекъсване на взаимните военни учения на Сеул и Вашингтон, оповестиха държавните медии, предадено от Агенция Франс Прес.

Ученията и реториката на съдружниците са довели до " извънредно рисково равнище ", съобщи заместник-министърът на външните работи Ким Сон Гьонг в изказване, публикувано от формалната Корейска централна осведомителна организация.

" Организацията на обединените народи и интернационалната общественост ще би трябвало уверено да призоват Съединени американски щати и Южна Корея неотложно да прекратят провокативните си изявления и взаимните си военни учения ", сподели той.

Изявлението идва, откакто в петък публични лица от Сеул и Вашингтон оповестиха повече от 10 дни огромни военни учения от 13 до 23 март.

Съединените щати и Южна Корея обявиха, че ученията са отбранителни, само че Пхенян ги преглежда като подготовка за инвазия.

Сеул и Вашингтон организираха и комбинирано въздушно обучение с американски бомбардировач с отдалечен обхват на деяние и южнокорейски изтребител - последното от поредицата им взаимни тренировки през последните седмици.

" Безотговорните дейности " на съдружниците единствено ще доведат районната обстановка " до доста сериозна и неконтролируема фаза ", предизвести Ким.

Северна Корея упрекна Вашингтон за това, което назова срив на интернационалните системи за надзор на въоръженията, и съобщи, че нуклеарните оръжия на Пхенян са " най-сигурният метод " за гарантиране на салдото на силите в района. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР