Министерството на външните работи на Русия излезе със скандално изявление

...
Министерството на външните работи на Русия излезе със скандално изявление
Коментари Харесай

Русия с нов пропаганден наратив: Срещата на върха на НАТО бележи връщане към схемите на Студената война

Министерството на външните работи на Русия излезе със скандално изказване във връзка на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, Литва. В него Кремъл продължава с пропагандната война против Запада, вменявайки му всички грехове във връзка с новия международен ред, забравяйки, че точно Русия наруши този международен ред в желанието си да задоволи своите имперски упоритости.

В позицията на съветското външно министерство се акцентира, че срещана на върха на НАТО във Вилнюс " бележи връщането на Алианса към мисленето и " схемите " от епохата на Студената война ", съобщи АА.

На своя уеб страница министерството съобщи, че Западът " пази ползите на 1 милиард " - популацията на западните страни - и се бори за своята надмощие, като се пробва да спре образуването на многополюсен свят, в това число с военни средства.

" За Запада " редът, учреден на правила ", е узурпиран прерогатив за нарушение на интернационалното право. Резултатът от дейностите на НАТО е добре прочут - разпространяване на огнища на неустойчивост, разрушение на страни, несдържан тероризъм, ненаказани военни закононарушения, цивилни жертви, в това число деца, безкрайни потоци от бежанци ", се споделя в него.

Алиансът потвърди неспособността си да се приспособява към новата геополитическа обстановка и условията в областта на сигурността, а Съединени американски щати и техните съдружници се пробват да овладеят и формиращите се центрове на многополюсния свят, се добавя в отчета.

Министерството също по този начин упрекна НАТО в двуличие, като уточни, че Алиансът упреква Русия, че е опасност, до момента в който усилва военното си наличие и построява военни хранилища наоколо до съветските граници, тренирайки за настъпателни дейности против Русия по време на военни учения.

Дипломатическата работа посочи, че броят на военнослужещите в регионите към Русия се е нараснал до 300 000 и никой не отхвърля, че против Русия са ситуирани системи за противовъздушна защита.

" НАТО поредно намалява прага за потребление на мощ и ускорява нуклеарния съставен елемент във военното обмисляне ", се споделя в известието.

Украйна се трансформира в острието на битката на НАТО против Русия и ѝ бяха обещани участие и оръжия с огромен обхват на деяние, се споделя в отчета.

В същото време Грузия, Босна и Херцеговина и Молдова са идващите на опашката за присъединение към редиците на Алианса. Финландия и Швеция бяха признати по интензивен метод.

" Близкият изток и Африка са оповестени за зона на стратегически ползи, в която Вашингтон и неговите съдружници се пробват да наложат своите порядки и да изсмукват запаси по потвърдени неоколониални модели. “

" НАТО уголемява пипалата си в Индо-Тихоокеанския район под измисления предлог, че развиването на обстановката там " може да повлияе директно на евроатлантическата сигурност ", " съобщи министерството.

Според министерството доста страни са " съществено обезпокоени " от политиката, дейностите и повишението на военното наличие на НАТО, които " директно опонират на обективните задания за образуване на нов обективен международен ред без изкуствени граници, разделящи страните на другари и врагове ".

" Сигурността може да бъде единствено неделима и не може да се укрепва посредством игнориране на сигурността на другите. Колкото и да се простират геополитическите проекти на Вашингтон и Брюксел, светът няма да се трансформира в " натовско кълбо " ", се споделя в него.

Министерството акцентира, че резултатите от срещата на върха във Вилнюс ще бъдат " деликатно оценени ".

" Отчитайки откритите провокации и закани за сигурността и ползите на Русия, ние ще реагираме навреме и по подобаващ метод, употребявайки всички средства и способи, с които разполагаме. В допълнение към към този момент взетите решения ще продължим да укрепваме военната организация и системата за защита на страната ", се споделя в него. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР