Министерството на външните работи на Китай излезе с няколко предложения

...
Министерството на външните работи на Китай излезе с няколко предложения
Коментари Харесай

Китай предложи на Тръмп: Или смени iPhone с Huawei, или се изолирай от външния свят

Министерството на външните работи на Китай излезе с няколко оферти към президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, в случай че се тормози, че други страни подслушват мобилния телефон на президента, осведоми " Ройтерс ".

Китайците оферират на милиардера да размени своя iPhone с китайски телефон Huawei или да прекъсне всички форми на съвременни връзки с външния свят.

Коментарът е във връзка със публикация на вестник " Ню Йорк таймс ", че китайците и руснаците подслушват персоналния телефон на Тръмп.

Американският водач обаче разкритикува вестника за " дългата, скучна и погрешна " информация.

Говорител на китайското външно министерство също отхвърли вестникарската история. Според Пекин публикацията е " доказателство, че " Ню Йорк таймс прави подправени вести ".

Представителят излезе с две оферти към американската администрация.

" Ако в действителност са доста обезпокоени, че телефоните на Apple се подслушват, те могат да ги заменят с Huawei ", предложи представителят, имайки поради най-разпространения китайски мобилен телефон.

" Ако към момента не са се успокоили и желаят да имат изцяло предпазено устройство, те могат да спрат да употребяват всички форми на съвременни информационни устройства и да орежат всички контакти с външния свят ", добави представителят.

Huawei Technologies е под прицел в Съединени американски щати.

Националният комитет на Демократическата партия предизвести претендентите на частичните избори през ноември да не употребяват техника на Huawei и ZTE. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР