Министерството на външните работи на България остро осъжда изказването на

...
Министерството на външните работи на България остро осъжда изказването на
Коментари Харесай

България с остра позиция след вулгарното изказване на македо...

Министерството на външните работи на България остро осъжда изявлението на Драган Гюровски от Младежкия съюз на ВМРО-ДПМНЕ, в което той насочва обидни и погрешни изказвания и вулгарни квалификации към България и нейния народ, и с което целеустремено се насажда ненавист към страната ни, се споделя в позиция на Министерство на външните работи.

" Фашистки татари, българките костват две банкноти и гнусната българска фашистка ръка ". Такива изрази е използвал в речта си навън заседание на партията в центъра на Скопие Гюровски, цитира го БГНЕС. " Единствената обща история са двете червени (сръбски) банкноти, за които са се продавали българките ", споделил още младият политик от основната опозиционна партия в Северна Македония.

Подобни провокации опонират на всички съществени европейски правила и правила на политическо държание. Те са знак на унаследени от предишното стандарти, които са в прорез с заявеното от Република Северна Македония и нейното общество предпочитание за шерване на европейските полезности и присъединение към общото европейското семейство.

България постоянно е демонстрирала поредност, бистрота и конструктивност в връзките си със своите съседи. Независимо от всички наши прояви на добросъседство, страната ни продължава да бъде обект на демонизиране и език на ненавист в границите на вътрешнополитическия спор в Република Северна Македония, което е неприемливо в актуалния либерален свят, се акцентира в позицията на Министерство на външните работи.

С терзание установяваме, че за следващ път в миг, когато София и Скопие търсят път към градивния разговор за намиране на взаимно допустими решения, са налице сходни провокации. Те изрично не оказват помощ за одобряването на добросъседските връзки и затрудняват възобновяване на доверието и постигането на прогрес в двустранния разговор, които са в директен интерес на хората от двете страни на границата.

България чака от държавното управление на Република Северна Македония да се разграничи изрично от сходни рискови провокации и да предприеме нужните дейности, с цел да извърши на процедура неведнъж поетите задължения за противопоставяне на обществени прояви на ненавист против България, се споделя в умозаключение на изказването на Министерство на външните работи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР