Министерството на външните работи (МВнР) е получило сигнал за български

...
Министерството на външните работи (МВнР) е получило сигнал за български
Коментари Харесай

Полицията в Гърция спря Българи, опитали се да посетят лобното място на Гоце Делчев

Министерството на външните работи (МВнР) е получило сигнал за български жители, които са отведени до полицейското ръководство в гръцкото село Кариес , познато в България като село Баница. Това заяви на брифинг в Министерство на външните работи служебният външен министър работи Иван Кондов, представен от Българска телеграфна агенция.

По информация на партия " Възраждане ", още веднъж представена от организацията, жандармерия е отделила региона към селото, където е умрял и в началото е бил заровен Гоце Делчев. Първата българска кола, пристигнала там, била арестувана, а българските жители били отведени в незнайна посока.

Иван Кондов изясни, че българите не са задържани. Те са били спрени, като не са били позволени да стигнат до дестинацията си . Били са отведени са в полицейското ръководство за инспекция на документи. По-рано генералния ни консул в Солун е уверил, че те ще бъдат освободени бързо. За момента не е ясно по каква причина са били българските жители.
 Няма да почетем дружно с РСМ годишнина от гибелта на Гоце Делчев
Няма да почетем дружно с РСМ годишнина от гибелта на Гоце Делчев

Николай Милков се тормози от първи политически присъди и пандизчии в РСМ

Българска телеграфна агенция оповестява също, че във връзка която се отбелязва през днешния ден, делегация от българското посолство в Република Северна Македония, водена от посланика на страната ни Ангел Ангелов, е положила венци на саркофага с костите на Гоце Делчев в двора на църквата " Св. Спас " в Скопие .

С Договора за другарство и добросъседство България и Република Северна Македония се обвързаха правно да означават общи персони и събития на основата на достоверни исторически обстоятелства и доказателства, уточни дипломат Ангелов, който прочете три документа на Османската империя за убийството на Гоце Делчев от издадена от Държавния списък в Скопие през 1992 година книга. " На 22 април (3 май) 1903 година в с. Баница на ръце падна мъртъв един от челниците на българските комитети на име Делчев ", се споделя в един от документите от 9 май 1903 година, от преписка на канцеларията на Великия везир.
 Снимка 616915
Източник:

Венци на гроба на Гоце Делчев бяха поднесени от дипломат Ангелов, от шефа на Българския културно-информационен център в Скопие Антония Велева и от асистент военното аташе майор Диан Динев, а в делегацията участваха и представители на българската общественост в Северна Македония.

Медиите в РСМ, представени от Българска телеграфна агенция, означават, че публична делегация от София тази година не е пристигнала и напомнят думите на министъра на външните работи Николай Милков, който в края на април сподели, че макар практиките от предходни години, няма реализирана договореност за общо отбелязване на гибелта на Гоце Делчев на 4 май сред България и Република Северна Македония.

Припомняме, че на честванията за рождението на Гоце Делчев през февруари към.
 Четири от шест партии в Народно събрание уважиха Гоце Делчев
Четири от шест партии в Народно събрание уважиха Гоце Делчев

С изключение на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи партиите уважиха годишнината от гибелта на революционера
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР