Министерството на външните работи изразява загриженост от последните развития в

...
Министерството на външните работи изразява загриженост от последните развития в
Коментари Харесай

МВнР с позиция срещу конкретни действия на президента на Северна Македония


Министерството на външните работи показва угриженост от последните развития в Република Северна Македония, свързани с дейности на публични лица, посредством които се основават отрицателни публични настройки и които влизат в несъгласие с позитивния климат, основан с дейните старания на държавните управления на България и на Северна Македония.

Това се показва в позиция на българското външно министерство, представена от Българска национална телевизия.

" Дни след сполучливото взаимно съвещание на държавните управления на двете страни, още веднъж ставаме очевидци на повишение на публичното напрежение, подбудено от съответни дейности на президента на Северна Македония, с което се вършат опити за обновяване на тематики, влизащи в спор с Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година Подобни дейности не способстват за намиране на решения на политическите въпроси в посока ускорение на процеса на европейската интеграция на Северна Македония. " - се показва в позицията.

От външно министерство приканват виновните фактори в прилежащата ни страна да демонстрират политическа зрялост и да дават градивен принос към почналия развой на възобновяване на взаимното доверие.

Българска национална телевизия напомня, че през вчерашния ден президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски се срещна с организацията ОМО " Илинден " и " Сдружения на жители от Република България ". ОМО " Илинден " е организация с отказана регистрация от Конституционния съд поради фракционизъм.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР