Министерството на външните работи и на Британската общност обяви в

...
Министерството на външните работи и на Британската общност обяви в
Коментари Харесай

Великобритания налага санкции на един от най-богатите руски олигарси

Министерството на външните работи и на Британската общественост разгласи в сряда, че Потанин, притежател на конгломерата " Интеррос " (Interros) с планирана чиста стойност от 13 милиарда паунда, ще бъде изправен пред заледяване на активи, възбрана за пътешестване и транспортни наказания.

" Интеррос " е съветски конгломерат, следен от съветския олигарх Владимир Потанин с огромни участия в рандеман на метали, енергетика, финанси, търговия на дребно, недвижими парцели и други браншове.

Потанин има и стабилен дял в най-големия производител на никел в Русия - Norilsk Nickel, като след новината за наложените наказания цената на никела се увеличи с 5% на босите за метали.

Той също по този начин неотдавна закупи " Росбанк " (Rosbank), основна част от съветската промишленост за финансови услуги, която Обединеното кралство дефинира като " бранш от стратегическо значение ".

Обединеното кралство също по този начин наложи наказания и на Анна Цивилева, президент на съветската въгледобивна компания JSC Kolmar Group дружно със брачна половинка й Сергей Цивилев.

Британското държавно управление съобщи, че последният кръг от наказания " демонстрира, че нищо и никой не е отвън полезрение, в това число вътрешния кръг на Путин “.

Досега Обединеното кралство глоби над 1000 физически лица и 120 компании след нашествието на Русия в Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР