Министерството на външните работи е започнало работа по първоначалния меморандум,

...
Министерството на външните работи е започнало работа по първоначалния меморандум,
Коментари Харесай

Външно пише меморандума за ОИСР

Министерството на външните работи е почнало работа по първичния меморандум, обвързван с подготовката на България за присъединение към Организацията за икономическо съдействие и развиване.

В документа страната ни би трябвало да показа позицията си по всички 257 настоящи сега правни принадлежности на организацията.

Заместник-министър Костадин Коджабашев посочи:

„ Целта на служебния кабинет е първият план на документа да бъде финализиран до края на септември, дефинитивно планът да е подготвен в края на октомври, а при започване на ноември - да бъде презентиран и в съвета на равнище министри на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

На 25 август, идващият четвъртък, следва първо съвещание на Междуведомствения съдружен механизъм след постановлението на Министерски съвет, който ще бъде управляван от заместник-министър Велислава Петрова и на който ще се разиска течащата сега подготовка на този първичен меморандум.

Освен безспорните стопански изгоди от участието, присъединението на България към Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще бъде следващата поредна стъпка, след присъединението към НАТО – 2004 и Европейски Съюз - 2007 г, към принадлежността на страната ни към общността на демократичните страни “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР