Министерството на туризма започва рекламна кампания на зимния туризъм още

...
Министерството на туризма започва рекламна кампания на зимния туризъм още
Коментари Харесай

Министерството на туризма започва реклама на зимния туризъм

Министерството на туризма стартира рекламна акция на зимния туризъм още през този месец на най-важните ни интернационалните пазари, както и на вътрешния пазар. Това излиза наяве от отговори на въпроси на ведомството до TravelNews.

Рекламната акция в обществените мрежи за зимния сезон е планувана, а интервалът ѝ започва от месец октомври. Целта е да обхване и така наречен крила и да насърчи визитите в страната ни за профилирани типове туризъм, като културен, авантюристичен, СПА, винено-кулинарен и други, които могат да се практикуват в границите на цялата година, само че към момента няма подобаващи условия за ски и зимни спортове.  

Кампанията ще продължи до декември 2023 година и ще бъде с обсег Англия, Германия, Гърция, Румъния, Израел, Италия, Република Северна Македония, Сърбия и Турция. Например статистическите данни демонстрират, че в този интервал от годината туристите от  Германия посещават България за градски и СПА туризъм, от Италия за градски туризъм. Следователно рекламите на тези два пазара ще бъдат ориентирани към тези типове туризъм, обясниха от Министерството на туризма. Отделно ще има и на вътрешния пазар. 

Планирани са и телевизионни акции на съответните пазари, като е стартирала подготовка и за рекламни действия за разпространение на страната в границите на Световната купа по сноуборд през януари 2024 година в Пампорово, и по време на Световната купа по ски алпийски дисциплини през февруари 2024 година в Банско. От ведомството не прецизираха в кои непознати малките екрани ще бъдат пускани клипове. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР