Министерството на туризма работи усилено за привличане на инвеститори в

...
Министерството на туризма работи усилено за привличане на инвеститори в
Коментари Харесай

Ангелкова: В началото на 2019 г. ще пуснем демо версия на Единната система за туристическа информация

Министерството на туризма работи интензивно за привличане на вложители в бранша и международни марки от най-голям клас хотелски вериги като Four Seasons, Taj, Marriott и други Това е декларирала министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работна среща с Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), оповестиха от министерството.

Тя е добавила, че международни вериги като Hyatt и Marriott към този момент построяват няколко нови първокласни обекта в София и следва да насочат вниманието си към Черноморието и вътрешността на страната. Преди броени седмици бе публично открит в столицата и най-новият първокласен хотел от веригата InterContinental в Европа, е пояснила министърът.

Тя е съобщила още, че при започване на идната година се чака да бъде пусната демо версията на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), която ще свързва в действително време осведомителните регистри на местата за настаняване с Министерството на туризма, Националната организация за приходите и Министерството на вътрешните работи.

С промените в Наредбата за категоризация вкарваме опция за електронно подаване на всички заявки до регистрите ни освен посредством електронен автограф, а и с лицево различаване, е напомнила министърът. Ведомството е измежду първите администрации, които ще оферират лицева идентификация на ползващите услугите му. Това ще става по електронен път и до дни ще бъде демонстрирано. С такава идентификация потребителите ще декларират съответна услуга и достъп до нашите регистрационни режими. Промяната ще улесни бизнесмените и вложителите, а даването на административни услуги ще става в доста съкратени периоди, е уверила министър Ангелкова. Вече са факт 19 типа по-малко на брой документи на книжен притежател по регистрационните ни режими, е обяснила министърът.

Членовете на АИКБ и министър Ангелкова разискаха взаимни начинания за обезпечаване на фрагменти в туризма, за възстановяване на транспортната инфраструктура към туристическите обекти, ограничения и тласъци за удължение на летния сезон и други

Министър Ангелкова е връчила грамота на ръководителя на УС на АИКБ Васил Велев за ползотворно съдействие в туризма с работодателската организация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР