Министерството на туризма направи пето плащане към туроператори и туристически

...
Министерството на туризма направи пето плащане към туроператори и туристически
Коментари Харесай

Министерството на туризма преведе над 3.139 млн. лв. на туроператори и туристически агенти

Министерството на туризма направи пето заплащане към туроператори и туристически сътрудници, с което следва да бъдат обезщетени потребителите за неосъществени пътувания в интервала 01.03 - 31.12.2020 година Изплатени са безплатни средства на още 99 предприятия, извършващи туроператорска и туристическа агентска активност, като общата сума възлиза на 3 139 606, 94 лева

До момента общо финансираните предприятия са 572, а предоставените им средства възлизат на 32 256 993, 66 лева

Средствата се отпускат от държавния бюджет и са на обща стойност 51 млн. лева Това е една от ограниченията, подхванати от Министерството на туризма за подкрепяне на бранша за превъзмогване на последствията от COVID-19.

Размерът на еднократно предоставяните безплатни средства е 4 на 100 от оборота без Данък добавена стойност през 2019 година, оповестен във финансовия доклад според Закона за счетоводството, като предоставената помощ е за компенсиране на загуби на туроператорите и туристическите сътрудници. Помощта би трябвало да се употребява предпочитано за възобновяване на суми на пасажери, чиито пакети са анулирани заради COVID-19 за същия интервал.

На 22 март 2021 година изтече крайният период, в който могат да бъдат подавани документи за кандидатстване за държавна помощ от 51 млн. лева Изпълняваната все още мярка за туроператори и туристически сътрудници ще се ползва до 5 април 2021 г.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР