Министерството на туризма напомня на всички туроператори и туристически агенти,

...
Министерството на туризма напомня на всички туроператори и туристически агенти,
Коментари Харесай

Изтича срокът за държавна помощ на туроператори и туристически агенти

Министерството на туризма припомня на всички туроператори и туристически сътрудници, че на 22 март 2021 година изтича крайният период, в който могат да бъдат подавани документи за кандидатстване за от 51 млн. лева Това е една от ограниченията, подхванати от ведомството за подкрепяне на бранша за превъзмогване на последствията от COVID-19, оповестиха от Министерството на туризма.

Срокът е съгласуван с нуждата от осъществяване на служебна инспекция на заявените от предприятието-заявител условия от Националната организация по приходите (НАП) и Националния статистически институт (НСИ), както и с цел да се обезпечи опция за премахване на възможни непълноти и нередовности по заявката.

Размерът на еднократно предоставяните безплатни средства е 4 на 100 от оборота без Данък добавена стойност през 2019 година, оповестен във финансовия доклад, според Закона за счетоводството, като предоставената помощ е за за интервала от 01.03.2020 година до 31.12.2020 година Помощта би трябвало да се употребява предпочитано за възобновяване на суми на пасажери, чиито пакети са анулирани заради COVID-19 за същия интервал.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Бизнесът на туроператори и туристически сътрудници у нас е изпра...

Подаването на заявките за държавна помощ се прави по електронен път посредством попълване на уеб основан формуляр за кандидатстване и придружителните документи посредством Системата за ръководство на националните вложения (СУНИ), посредством модула " Е-кандидатстване ", на.

Изпълняваната все още мярка за туроператори и туристически сътрудници ще се ползва до 5 април 2021 година, по-късно влиза в действие нова скица за държавна помощ, която през днешния ден бе обнародвана в Държавен вестник. Предстои и да бъде нотифицирана пред Европейската комисия. Мярката планува страната да дава на лица, извършващи туроператорска активност, безплатни средства в размер до 15 на 100 от оборота им без Данък добавена стойност през 2019 година, само че не повече от дължимата сума по туристическите пакети за неосъществени пътувания.

Финансиране на новата мярка е обезпечено от към този момент отпуснатите, само че неусвоени средства от националния бюджет. Според индикативните стойности неусвоените средства са близо 19 млн. лева Средствата по новата държавна помощ се получават без значение от приемането на средства по до момента настоящата скица и при съблюдаване на разпоредбите за държавни помощи.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР