Тайсън и Пердю са разследвани от Министерството на труда

...
Министерството на труда разследва преработвателите на месо и пиле Perdue
Коментари Харесай

Министерството на труда разследва преработвателите на месо и пиле Perdue и Tyson Foods след доклад на списание New York Times за непълнолетни, работещи в техните съоръжения. По-рано тази година федералното правителство се ангажира да активизира усилията за изкореняване на нарушенията на законодателството за детския труд.

„Понастоящем има открити разследвания [отдел за заплати и часове] в Perdue и Tyson Foods“, каза говорител на Министерството на труда пред CNN. Не могат да бъдат предоставени допълнителни подробности, тъй като разследванията продължават.“

По-рано този месец списание Times публикува историята на дете мигрант, което е тежко ранено, докато работи за санитарна компания, наета от кланица Perdue във Вирджиния. В подробния доклад се споменават няколко други непълнолетни работници мигранти, включително някои, които са работили в съоръженията на Tyson. По-късно Times съобщи, че компаниите са разследвани.

Perdu „[планира] да сътрудничи напълно на всяко правителствено разследване по този въпрос“, каза говорителят на компанията Андреа Стауб пред CNN в отговор на искане за коментар относно правителственото разследване. „Провеждаме цялостен одит от трета страна на процедурите за предотвратяване и защита на детския труд, включително одит за съответствие на изпълнителите“, каза тя. Perdu ще предприеме „подходящи действия“ въз основа на констатациите.

Perdue има „строги, дългогодишни политики за сътрудниците на Perdue, за да попречи на непълнолетните да работят опасни работни места в нарушение на закона“, каза Staub в изявлението. „Държим нашите санитарни изпълнители да спазват същите високи стандарти.“

Сенаторът от Мисури Джош Хоули наскоро изпрати отворено писмо до изпълнителния директор на Tyson Дони Кинг, с молба за повече информация относно практиките на тази компания за детски труд. Тайсън не отговори веднага на искането на CNN за коментар.

Бизнес за наемане на PSSI в Уортингтън, Минесота, на 18 ноември 2022 г. Бизнес за наемане на PSSI в Уортингтън, Минесота, на 18 ноември 2022 г. TNS/Минеаполис Стар Трибюн/ZUMA Press Wire

Правителствените агенции се обединиха тази година, за да се борят с нарушенията на законодателството в областта на детския труд, което често засяга децата мигранти.

През февруари Министерството на труда и здравеопазването и човешките услуги обявиха съвместно създаването на работна група, предназначена да се бори с експлоатацията на детския труд. През лятото правителствената работна група заяви, че досега е улеснила споделянето на информация между агенциите и е внедрила обучение във всички отдели като част от усилията си за справяне с нарушенията, наред с други постижения.

„Всеки ден виждаме бича на детския труд в тази страна и имаме правно и морално задължение да предприемем всяка стъпка по силите си, за да го предотвратим“, каза Марти Уолш, тогавашен министър на труда на САЩ, когато работната група беше обяви.

Уолш добави, че компаниите, които използват изпълнители, са успели да избегнат контрола.

„Твърде често компаниите гледат на другата страна и твърдят, че тяхната агенция за набиране на персонал, техният подизпълнител или доставчик е отговорен“, каза той. „Тук всеки носи отговорност.“

Разследване на Министерството на труда установи през февруари, че Packers Sanitation Services, голяма американска компания за хигиенизиране на храни, е наела незаконно най-малко 102 деца на възраст между 13 и 17 години. Разследването установи, че непълнолетни са били наети на опасни професии и са работили нощни смени на 13 Месопреработвателни съоръжения на JBS и Cargill в осем щата.

Packers Sanitation Services плати 1,5 милиона долара граждански санкции в резултат на разследването.

„Нашата компания има политика на нулева толерантност към наемането на лица под 18-годишна възраст и напълно споделя целта на DOL за осигуряване на пълно съответствие на всички места“, каза тогава говорител на Packers Sanitation. Компанията каза, че никой от непълнолетните работници все още не е нает в компанията и че „много“ от тях са работили там преди години.

— Рамиша Маруф и Никол Гудкайнд от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР