Министерството на труда и социалната политика готви кризисна семейна помощ,

...
Министерството на труда и социалната политика готви кризисна семейна помощ,
Коментари Харесай

Обмислят кризисна семейна помощ, ако се наложи ново затваряне на училища и детски градини

Министерството на труда и обществената политика готви спешна фамилна помощ, в случай че учебните заведения останат затворени и през идната образователна година. Това разгласи в предаването „ Преди всички “ министърът на труда и обществената политика Деница Сачева, предаде БНР.

“Тогава сигурно ще би трябвало да подкрепим фамилиите, тъй като те към този момент са изчерпали своите благоприятни условия, както за заплатен, по този начин и за неплатен отпуск, евентуално и своите спестявания “, сподели Сачева.

“Не бих желала да бързам с анонса, само че, в случай че се наложи да се затварят учебни заведения и детски градини още веднъж през есента, тогава ще предложим съответна месечна помощ за фамилиите с деца, които да могат да се поддържат за толкоз месеци, за колкото е належащо да се затварят учебни заведения и детски градини. Пак споделям, в случай че това се наложи “, уточни още Сачева.

Предвидената 3-месечна помощ по 50 лева за пенсионерите при нужда ще бъде удължена, в случай че има тежка здравна рецесия и спомагателни ограничаващи ограничения, означи общественият министър.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР