Министерството на транспорта и съобщенията сигнализира компаниите Google и Apple

...
Министерството на транспорта и съобщенията сигнализира компаниите Google и Apple
Коментари Харесай

Събев поиска от Google и Apple да премахнат нелегално приложение за таксита

Министерството на превоза и известията алармира фирмите Гугъл и Apple за приложението за таксиметрови услуги " Максим ", което е налично в платформите за приложения на двете компании Гугъл Play и Apple App Store.

В писмо до Гугъл и Apple министърът на превоза и известията в оставка Николай Събев показва, че услугата се прави в несъгласие с нормативите за таксиметров транспорт на пасажери. ой насочва категорично искане да се прекрати предлагането на мобилното приложение на територията на Република България.

Освен в България, " Максим " работи в Русия, Азербайджан, Армения, Беларус, Грузия, Индонезия, Италия, Казахстан, Киргизстан, Малайзия, Монголия, Кипър, Таджикистан, Узбекистан, Украйна, Черна гора и Чехия.

На среща на Събев с представители на таксиметровия отрасъл в края май е разисквано предприемане на незабавни ограничения за ограничение на нерегламентирания транспорт на пасажери. От сектора са потърсили съдействието му за прекъсване на платформата " Максим ", която прави противозаконен транспорт на пасажери, оповестиха от Министерството на превоза и известията.

Веднага след срещата Събев е сезирал за казуса Министерство на вътрешните работи, Комисия за защита на конкуренцията, КРС и Национална агенция за приходите, с цел да бъдат подхванати нужните дейности от тяхна подготвеност. От институциите обаче не са получени своевременни уверения, че са подхванати съответни ограничения.

Към сегашния миг сдружението Такси Максим е с прекъсната активност и е в разпродажба. Това е част от ограниченията за безапелационна битка с противозаконните транспорти, които се извършват от Министерството на превоза и известията в последните 6 месеца, се показва още в позицията на министъра.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР