Министерството на спорта работи за промяна на програмата за финансиране

...
Министерството на спорта работи за промяна на програмата за финансиране
Коментари Харесай

Министерството на спорта готви промяна в начина на финансиране на федерациите

Министерството на спорта работи за смяна на програмата за финансиране на федерациите. Служебният министър Андрей Кузманов даде поръчка, че няма да има индивидуалност при разпределението на средствата.

" Те (федерациите) ще получават това, което са изработили. Без индивидуален фактор. Ще има критерии - статистика, която потвърждава дали даденият спорт се развива, дали има резултати. Изготвени са девет коефициента, които ще са решаващи за финансирането. А не дали сте ми другар и - хоп - вашата федерация получава милиони, а не прави нищо. Примери доста има. Трудно някой ще ми опонира, тъй като имам доста обстоятелства ", сподели Кузманов в.

До края на седмицата на уеб страницата на министерството ще бъде качена за публично разискване новата стратегия, по която федерациите ще аплайват за финансиране за 2022 г, се споделя в отговор на пресслужбата на ММС до.

Въпросът за разпределянето на държавните средства измежду федерациите се разисква от години. Предишният министър на спорта Красен Кралев постоянно е изтъквал справедливостта в системата. Още с идването си обаче Кузманов, който ръководеше федерацията по съвременен петобой, заприказва за субективизъм.

" Новата стратегия е създадена на правилото на цялостна бистрота и ще бъдат приложени справедливи фактори при финансирането на спортните федерации. След като програмата влезе в действие, ще стартира подаването на документи за кандидатстване за финансиране. Министерството на младежта и спорта не дели спортните федерации на зимни, летни, олимпийски и неолимпийски ", споделят още от пресслужбата.

Преди дни, че липса на средства може да попречи на България да има биатлонисти на олимпийските игри в Пекин. Веднага по-късно.

Общо 1 млн. лв. е осигурило ММС за федерациите към към този момент разпределените 27.5 млн. лв..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР