Министерството на спорта (ММС) е предложило бюджетът му за следващата

...
Министерството на спорта (ММС) е предложило бюджетът му за следващата
Коментари Харесай

Министерството на спорта предлага рекордно увеличение на бюджета си

Министерството на спорта (ММС) е предложило бюджетът му за идната година да се усили с 38 млн. лв., разгласи служебният министър Андрей Кузманов. Ако се одобри, то бюджетът ще стигне към 135 млн. лв..

За 2021 година, с помощта на измененията в закона за хазарта и новата роля на спортния тотализатор (БСТ).

Успоредно с това е препоръчано и нарастване на парите за семейства на надпревари, които в последните години бяха към 5 млн. лв.. След въпрос на " Дневник " Кузманов отхвърли да посочи какво е предлагането за смяна, с цел да не се получавали спекулации.

Той предложи да се спре течът на пари посредством семейства на международни и европейски шампионати. " Ще оставя създадената скица (за промяна) на идващите, тъй като има федерация, която получава пари за домакинство на 14-годишни, а друга, която организира за мъже и дами, не получава нищо ", сподели той.

Под негово управление ММС приготви нов метод за финансиране на спортните федерации. Кузманов твърди, че той е доста по-точен и изчистен от субективни фактори.

Служебният министър посочи, че към този момент пари ще има освен за 40-ина федерации, а за всичките над 100, тъй като " всеки би трябвало да има място под слънцето ". Някои федерации лежат на 20-годишни лаври и по-късно имат епизодични триумфи, само че получават галактически за България бюджети, съобщи Кузманов.

Изчислението ще се основава на точки по отношение на резултатите на федерациите. Всяка федерация от олимпийски спорт има обезпечени за начало 50 хиляди лв., а и за неолимпийските началната сума е 20 хиляди лв.. Отделно са планувани и пари за наеми на държавни спортни обекти. " Така е направено, че да реализират резултати и следващата година бюджетът на федерациите да е още по-голям ", съобщи Кузманов.

Той изрази удовлетворение от. По думите му с сътрудниците му са почнали и са работили в същата посока. Един от акцентите в договарянията беше осъществяване на цялостна инспекция на министерството и подчинените му сдружения. Кузманов напомни, че се вършат доста инспекции, 15 от които са предадени към Националната организация за приходите. От тях една е приключила, само че той чака резултатите. Останалите - в това число и в тотото, не престават.

Въпроси без съответен отговор

На няколко въпроса на " Дневник " Кузманов даде уклончиви отговори. Попитан какво е положението на тотото и какви са резултатите му за годината, той отвърна, че чака доклади.

" Засега работи тотото и към този момент си извършва проектите, планувани от предната година за тази година. Лично на мен не ми харесва по какъв начин работи - в случай, че е единственият състезател на пазара (на моментни лотарийни игри), тези резултати трябваше да са по-големи. Затова споделям, че не ми харесва ".

 Служебният министър Андрей Кузманов съобщи, че не му харесва по какъв начин работи тотото
© Георги Кожухаров

Служебният министър Андрей Кузманов съобщи, че не му харесва по какъв начин работи тотото

Служебният министър, който няколко пъти в последните седмици приказва за бъдещето на комплекса " Червено знаме ", съобщи, че има евентуални вложители. " Знаете, че доста хора желаят да работят за спорта, само че желаят и по този начин да работят, че повече да завоюват. Стигнали сме ненапълно, имаме идейни планове, които сме ги гледали и всичко това ще бъде предадено на идващите след нас, в случай че те желаят - да го продължат. "

Наскоро, че като финален настоящ клуб в комплекса не е издирван от Кузманов. " Те са едни от наемателите. Там ще има нова зала, басейните, ще има площадка за кънки, за хокей, кортове закрити и открити, въобще сериозен комплекс. Те като всички останали клубове, могат да заповядат там да се готвят при хубави условия и да не престават подготовката си. Официално при мен в никакъв случай не е стигала информация от тях, че имат вложител и желаят да възстановят зала " Васил Симов ". Освен това концепцията там не е да се кърпи на парче - залата, басейнът, кортове и така нататък. Целта е да се построи оазис на спорта, тъй като знаете и мястото е привлекателно. " По думите му комплексът може да е за спорт и забавление.

Кузманов уточни, че няма развиване към. Той още веднъж посочи, че отговорностите на футболния клуб са в основата на тежкото положение на сдружението, което би трябвало да бъде оздравяването. От ЦСКА настояват, че дължимите суми или част от тях би трябвало да бъдат приспаднати от направени вложения в базата в Панчарево. Кузманов съобщи, че ще предложения представители на алените за диалози идната седмица.

Оптимист за Пекин 2022

Служебният министър сподели, че е оптимист за представянето на България на зимните олимпийски игри в Пекин през февруари. Той обаче още веднъж не даде съответен отговор какви са упованията му.

" Колкото повече квоти, толкоз повече действителни шансове за завоюване тук-там. Десет индивида в случай че отидат, имат повече шансове, в сравнение с в случай че отидат двама. Да не приказваме, че зимните спортове са малко по-облагодетелствани от летните - в множеството дисциплини МОК раздава така наречен уайлд кард, с цел да се набере по-голям брой участници. Ще имаме участник в шейните - те си получават квота. В България да сте чували да има улей за шейни? "

Всичко, което би трябвало да знаете за:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР