Министерството на регионалното развитие и благоустройството отвори прием на проектни

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството отвори прием на проектни
Коментари Харесай

Битка между Кюстендил и Благоевград за 4.5 млн. Евро

Министерството на районното развиване и благоустройството отвори банкет на планови оферти по приоритет 1 на Програмата за трансгранично съдействие сред България и Република Северна Македония. Тя е на стойност 4. 5 млн. евро и е ориентирана към вложения в запазване на природата, биоразнообразието, зелената инфраструктура и понижаване на замърсяването. Проектите би трябвало да са в региона на развиването на зелена инфраструктура в градските и крайградските региони.

Сред допустимите действия са разнообразни типове озеленяване – на здания, алеи, паркове, градинки, междублокови пространства и оформяне на „ зелени “ шумозащитни загради. Ще се поддържа и създаването на нови принадлежности в опазването на биоразнообразието и обмяната на опит сред заинтригуваните страни в тази област.

Кандидатите могат да са публични или неправителствени организации, както и университети, университетски, просветителни и обучителни институции от областите Кюстендил и Благоевград и от Североизточния, Източния и Югоизточния регион за обмисляне в Република Северна Македония.

Крайният период за подаване на планови оферти е 15 септември 2023 година

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР