Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) работи от месеци,

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) работи от месеци,
Коментари Харесай

Министър Комитова: Предприехме редица мерки, за да подобрим ситуацията във ВиК сектора

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) работи от месеци, с цел да се усъвършенства обстановката във ВиК бранша, като предприехме редица ограничения за това, измежду които правене на нов закон за ВиК. Това сподели служебният министър на районното развиване и благоустройството проектант в изявление за предаването "Денят он еър " на телевизия България он еър, представена от пресцентъра на министерството.

В допълнение, поради високата цена на тока, която ВиК сдруженията би трябвало да заплащат, ВиК холдингът записва настрана комерсиално сдружение, което да доставя електрическа енергия на водните сдружения, е станало известно от думите на министъра.

"Защото на процедура се оказва, че крайната цена на водата се контролира от КЕВР, а в това време цената на тока се увеличи неконтролирано и ВиК сдруженията започнаха да регистрират загуби ", изясни още районният министър.

На процедура новата цена на тока би трябвало да се отрази на новата цена на водата, е станало известно още от думите на Комитова. Тя е подчертала, че във връзка със обществената търпимост, в новия закон за ВиК са заложени 3 куб/м вода на търпима цена, която да се обезпечи за всички жители, с цел да се подсигурява вътрешното ползване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР