Министерството на развитието подготвя законодателна инициатива, която да не позволява

...
Министерството на развитието подготвя законодателна инициатива, която да не позволява
Коментари Харесай

Предстои забрана за отстъпки на преоценени стоки в Гърция

Министерството на развиването приготвя законодателна самодейност, която да не разрешава отстъпки за артикули, които са преоценени преди оповестяване на понижението.

Министърът на развиването Костас Скрекас, съобщи, че законодателната самодейност ще бъде подготвена през първото тримесечие на 2024 година, защото подвеждащото преоценяване на артикули и предложения е безконечен проблем, с които държавното управление е решено да се оправи. През идващия интервал ще продължим със сериозна законодателна промяна, която ще промени метода, по който фирмите ще осведомят потребителите за промоции, да вземем за пример, ние няма да позволим отстъпки, които се оферират за артикули, които преди отстъпката са били преоценени и затова отстъпките са фантомни, добави министъра.

Относно контрола на пазара той акцентира, че инспекциите на държавното управление за секване на печалбарството са интензивни и ще продължат, до момента в който трае инфлационната рецесия. С наредба, която бе гласувана в Народното събрание предходната седмица, бяха разширени пълномощията от закона против нелоялното облагодетелстване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР