Министерството на правосъдието възразява срещу предложената от Тръмп дата за процеса през април 2026 г.

...
ВАШИНГТОН (AP) — Федералните прокурори възразиха в понеделник срещу датата
Коментари Харесай

ВАШИНГТОН (AP) — Федералните прокурори възразиха в понеделник срещу датата на процеса през април 2026 г., предложена от адвокатите на Доналд Тръмп по делото, обвиняващо бившия президент в интриги да отменят резултатите от изборите през 2020 г.

Членове на екипа на специалния прокурор Джак Смит заявиха в съдебно дело, че адвокатите на Тръмп миналата седмица са преувеличили количеството материал, който ще трябва да пресеят, за да бъдат готови за съдебен процес.

Като предложиха дата на процеса през април 2026 г., адвокатите на защитата казаха, че са им предоставени от прокурорите 11,5 милиона страници потенциални доказателства за преглед. Но прокурорите казаха, че голяма част от това включва дублирани страници или информация, която вече е публична, като документи от комисията на Камарата, която разследва бунта на 6 януари в Капитолия на САЩ, както и копия от публикации на Тръмп в социалните медии.

„В случаи като този тежестта на прегледа на откритията не може да бъде измерена само с броя на страниците и сравненията с височината на монумента на Вашингтон и дължината на роман на Толстой не са нито полезни, нито проницателни; всъщност сравнения като тези отвличат вниманието от разглеждания въпрос – който определя какво е необходимо, за да се подготвим за процеса,” пишат прокурорите.

Екипът на Смит е предложил дата за процеса на 2 януари 2024 г. .

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР