Министерството на правосъдието на Северна Македония изпрати до правителството предложението

...
Министерството на правосъдието на Северна Македония изпрати до правителството предложението
Коментари Харесай

Скопие: Работната група за конституционните промени изпрати проекторешението на правителството


Министерството на правораздаването на Северна Македония изпрати до държавното управление предлагането за конституционни промени , направеното от работната група, оповестиха управляващите в Скопие, представени от БГНЕС.

Кабинетът би трябвало да го прегледа на съвещание и по-късно да го внесе в Народното събрание.

Обикновено държавното управление заседава постоянно всеки вторник, само че към този момент няма информация дали предлагането ще бъде на дневен ред на следващия ден или в различен ден.

На извършено преди 10 дни съвещание работната група одобри решение за нуждата от изменение на Конституцията с насоки за промени и допълнения.

Промените са в Преамбюла, като след бошняшкия етнос се прибавят думите: български етнос, хърватски етнос, черногорски етнос, словенски етнос, еврейски етнос, египетски етнос.

Засега не е несъмнено дали конституционните ремонти ще бъдат признати в Народното събрание, като се има поради, че опозиционната ВМРО-ДПМНЕ разгласи, че няма да ги поддържа .

Не по-маловажни в това отношение са дейностите на ръководещите, които неведнъж показаха остри позиции против София и поддържаха законодателство, което със задна дата закри български културни клубове от регистрите.

За да бъдат признати конституционните промени, е належащо болшинство от две трети или минимум 80 депутати във Владата.

Включването на българите в македонската конституция е изискване за продължение на договарянията на страната за участие в Европейския съюз, следвайки така наречен френско предложение, направено по време на председателството на Франция на Съвета на Европейски Съюз.

Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР