Министерството на правосъдието на САЩ заяви, че е конфискувало милиони

...
Министерството на правосъдието на САЩ заяви, че е конфискувало милиони
Коментари Харесай

САЩ конфискуваха криптовалута, за която се твърди, че е щяла да финансира терористични групи

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати съобщи, че е конфискувало милиони долари от криптовалутни сметки, които терористични групи, включително Ал Каида и Ислямска страна, са употребявали за финансиране на организирането на терористични заприказва, съобщи Асошиейтед прес.

Групировките са употребявали сметките, с цел да желаят дарения, включително и посредством лъжлива скица за събиране на пари от продажбата на нелицензирана защитна екипировка против коронавирусната пандемия.

Според американски представители това е най-голямата конфискация до момента на виртуална валута, обвързвана с тероризма. Конфискувани са 2 милиона $ до момента, в допълнение на запориране на над 300 криптовалутни сметки, четири уеб страницата и четири страници във Facebook. Конфискуваните средства ще бъдат предопределени за фонд за жертвите на тероризма.

Биткойн плантация открадна ток за 2,5 млн. лева в Кюстендил

В хода на следствието са повдигнати обвинявания и на двама турски жители. Единият от тях на име Мурат Чакар е записал уеб страница в Турция за продажбата на маски и друго защитно съоръжение против ковид. Маските били създадени от турска компания, само че не били утвърден от американското Управление за храни и медикаменти. Смята се, че Чакар е бил обвързван с ИД.

Разкрита била и скица, при която Ал Каида и свързани с нея групи желали да съберат средства за офанзиви посредством биткойни, като се представяли за благотворителни организации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР