Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинение срещу бивш старши

...
Министерството на правосъдието на САЩ повдигна обвинение срещу бивш старши
Коментари Харесай

Съдят бивш инженер на Google и Uber за 8,5 милиона долара

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати повдигна обвиняване против някогашен старши инженер, работил за притежателя на Гугъл Alphabet.

Според обвиняването Антъни Левандовски е откраднал търговски секрети за автомобилни технологии - става въпроса за 33 обособени случая на кражба на комерсиална загадка, включващи технология на Alphabet за създаването на самостоятелен автомобил, написа Wall Street Journal.

В акта още се твърди, че 39-годишният Левандовски изтеглил 33 пъти данни, които били рационално предпазени и имали икономическа стойност. Левандовски първо работеше за компанията за самоуправляващи се коли на Alphabet Waymo, а по-късно за Uber, като от първата сочат, че служителят е закарал комерсиалните секрети със себе си във втората. Той пледира, че е почтен и твърди, че нито една комерсиална загадка на Waymo не е стигала нито до Uber, нито до друго лице.

" Силициевата котловина не е Дивият Запад ", сподели сътрудникът от Федералното бюро Джон Бенет, който се занимава със случая от 2017 година. По думите му бързината и конкурентността, с която се развива средата, не може да бъде причина федералните закони да не е съблюдават.

" Всички ние имаме правото да сменяме работата си, само че никой няма правото да си цялостни джобовете, преди затръшне вратата. Кражбата не е иновация ", сподели федералният прокурор в Калифорния Дейвид Андерсън.

В момента обвиненият е на независимост с мярка за неотклонение " парична гаранция ". Според неговия юрист Майлс Ерлих обвиняванията по делото в действителност са главно преразглеждане на искове, които към този момент са били дискредитирани по гражданско дело сред Waymo и Uber. Делото към този момент било уредено преди година и половина. Той е безапелационен, че нито един от изтеглените от клиента му файлове в никакъв случай не е стигал нито до Uber, нито до друга компания или човек.

Разследванията не престават. Ако бъде приет за отговорен обаче, Левандовски може да получи присъда от 10 години затвор и санкция в размер на 250 000 $ за всяко от 33-те обвинявания, което прави 8,5 милиона $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР