Министерството на отбраната търси решение за продължаване на експлоатацията на

...
Министерството на отбраната търси решение за продължаване на експлоатацията на
Коментари Харесай

Ремонтираме българските МиГ- 29 в Полша, за да удължим експлоатацията им

Министерството на защитата търси решение за продължение на употребата на самолетите МиГ-29 посредством осъществяване на ремонт и/или достави с поддръжката на Полша. Това сподели в отговор на парламентарен въпрос министърът на защитата Димитър Стоянов.
Прочетете още
В началото на август е изпратено питане за закупуване или ремонт на 6 броя мотори до Полската страна. В резултат от извършените срещи Полша пое ангажимент за осъществяването на ремонт на шест мотора, сподели министър Стоянов.

Той заяви още, че Полското министерство на защитата е взело решение да смъкна от употреба един аероплан МиГ-29 и моторите му да бъдат готови за даване посредством продажба на България.

„ В Министерството на защитата е получена информация, че Полша ще предложи оферта и план на контракт през идната седмица “, добави министър Стоянов.

По отношение на ремонта на 6 мотора, който се чака да завърши до края на 2022 година, Министерството на защитата е изпратило до полската страна план на междуправителствен контракт.

Сключването на такова съглашение евентуално ще изисква малко повече време, отчитайки и нуждата от следваща ратификация от Народното събрание, разясни министър Стоянов.

„ Предприетата от служебното държавно управление стъпка по закупуване на два и вероятно поправяне на 6 мотора не подсигурява дълготрайната употреба на самолетите МиГ-29, а цели обезпечаването на подготовката на летателния състав на задоволително равнище до края на 2023 година “, разясни министър Стоянов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР