Министерството на отбраната ще отвори офертите за новите машини на

...
Министерството на отбраната ще отвори офертите за новите машини на
Коментари Харесай

Отварят офертите за нови машини на пехотата

Министерството на защитата ще отвори офертите за новите машини на пехотата, съобщи Българското национално радио. До финала бяха позволени две компании - финландска и мултинационалната с американско присъединяване.

Близо 1,5 милиарда лева е цената на плана, който се придвижва с извънредно закъснение. Според предварителните проекти страната ни би трябвало да закупи 150 машини за три батальонни бойни групи, доставка на системи и в допълнение съоръжение, както и образование на състава. Но и тези параметри може да не са дефинитивни поради непрекъснатото съкращаване поради цената.

По неофициална информация сегашните предложения на финландската и мултинационалната с американско присъединяване компании може да са над избрания от България таван на цената. Наскоро заместник-министърът на защитата Анатолий Величков допусна, че контракт по този план може да има през пролетта следващата година.

Тестовете на машините на класираните компании (финландската и американско-швейцарския консорциум) също се забавиха. Заместник-министър Величков увери, че към този момент няма да има договаряния правителство-правителство, до момента в който не завърши тази процедура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР