Министерството на отбраната организира четири курса за начално военно обучение

...
Министерството на отбраната организира четири курса за начално военно обучение
Коментари Харесай

Министерството на отбраната обявява прием на кандидати за обучение по начална военна подготовка

Министерството на защитата провежда четири курса за начално военно образование на български жители, които ще се проведат в Единния център за начална военна подготовка в Плевен, в Националния боен университет „ Васил Левски “ във Велико Търново и във Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ във Варна, заяви пресцентърът на МО. Предвижда се до 360 български жители да получат начална военна подготовка, която включва повишение на главните физически качества – устойчивост, мощ, експедитивност, ловкост; придобиване на умения за деяние с въоръжение и пукотевица с леко стрелково оръжие; осъществяване на боеви хватки със и без оръжие; проучване на отговорностите на войника; оказване на първа здравна помощ и други

Кандидатите, които желаят да придобият познания и умения по начална военна подготовка, би трябвало да са пълнолетни български жители, да са годни и психически пригодни за военна служба; да не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ характер; против тях да няма формирано наказателно произвеждане за съзнателно закононарушение от общ темперамент. За времето на образованието на претендентите се обезпечава настаняване, хранене и униформа, гратис здравно обслужване и наложително обезпечаване.

Предвижда се първият курс по начално военно образование да се организира в Единния център за начална подготовка в Плевен в интервала 12 март – 5 април 2018 година Кандидатите могат да подадат документи до 16 февруари 2018 година във военните окръжия в регионалните градове, отдел „ Столичен “ за гр. София, отдел „ София-област “ за Софийска област или в офисите за водене на боен доклад в общините/районите.

Следващият курс по начална военна подготовка ще се организира в Националния боен университет във Велико Търново в интервала 10 април – 4 май 2018 година, а документи на искащите претенденти се одобряват до 26 февруари 2018 година

Предвижда се курс по начална военна подготовка да се организира във Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ във Варна в интервала 23 юли – 17 август 2018 година, като срокът за подаване на документи е до 8 юни 2018 година. Последният за тази година курс ще се организира в интервала 1 – 26 октомври 2018 година в Единния център за начална подготовка в гр. Плевен, за който претендентите могат да подадат документи до 17 август 2018 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР