Министерството на отбраната обяви допълнително конкурс за 160 свободни места

...
Министерството на отбраната обяви допълнително конкурс за 160 свободни места
Коментари Харесай

Търсят младежи за войници

Министерството на защитата разгласи в допълнение конкурс за 160 свободни места във формированията на Сухопътни войски, това е вследствие на покачвания интерес към военната специалност, съобщи в Карлово командирът на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов. Той взе участие в националната акция „ Бъди боец “, която се организира в града, където е дислоцирано най-голямото съединяване на Българската войска.

Над 407 претенденти се състезаваха в последния конкурс за 185 войнишки места в гарнизоните на Сухопътни войски, изпитите са сред 25 и 30 май. Повишеният интерес към военната специалност е първият позитивен резултат от акцията „ Бъди боец “, която Сухопътни войски на Българската войска започва наскоро, разяснява ген. Михаил Попов.

Тя има за цел да набере бойци за Сухопътни войски, само че също по този начин и да показа армията пред обществото и да работи за патриотичното образование на младежите. Резултатите от последните две цели ще станат ясни най-малко след две-три години, сподели още ген. Попов.

В момента над 30 на 100 са работните места за бойци Сухопътни войски са свободни. Това съществено затруднява бойната подготовка на формированията. Задачите се поемат от доста по-малък от нужния брой бойци. Но те извършват дилемите с професионализъм, предпочитание и висок дух, сподели още ген. Михаил Попов.
Проблемът с недокомплектуване на персоналния състав в армията бе основан в продължение на 8-9 години, още толкоз най-малко ще са нужни той да бъде преодолян, разяснява командирът на Сухопътни войски. Засега броят на бойците, които подават рапорти за овакантяване, понижава.

В идващите три години ще бъде осъществен проект за превъзмогване на казуса с дефицита на фрагменти за Сухопътни войски. В този интервал всяка година ще се организират по четири състезанието за набиране на бойци. При оптимален интерес това означа годишно да постъпват към 1000 нови бойци.

До края на тази година остават още три състезанието, те ще са през август, октомври и декември. Спечелилите състезанието през декември ще бъдат назначени на служба през януари 2020 година.

По време на акцията „ Бъди боец “ в Карлово бе показана военна техника, съоръжение и въоръжение. Целта на този показ е да представим част от во​инската работа, защото огромна част от обществото няма визия за нея. Техниката и въоръжението се купуват с парите на българските данъкоплатци, тя се поддържа всекидневно и това е основна част от работата в казармата. Ако това не се прави, не можем да поддържаме боеспособността на Българската войска, разясниха висшите военни в Карлово.

Целта на демонстрацията е повече младежи от междинните учебни заведения да се срещнат с естеството на военната специалност и да бъдат привлечени в редиците на Българската войска.

Командването на 61 механизирана бригада дефинира и подбра забавни мостри въоръжение и техника. Военнослужещи от екипажите им разказваха за ежедневните си задания.

Паралелно бе открита и осведомителната борса със свои осведомителни щандове, на която бяха показани типовете Въоръжени сили - Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, както и на Специалните сили, Военна полиция, Националната гвардейска част, и Централното военно окръжие.

По време на осведомителна борса младежите имаха опция да се срещнат със свободните места и метода на набиране на бойци, като получиха точна информация за оповестените състезания и изискванията за кандидатстване.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР