Министерството на отбраната на САЩ е започнало да подготвя Космическите

...
Министерството на отбраната на САЩ е започнало да подготвя Космическите
Коментари Харесай

Пентагонът се готви за вероятен бъдещ конфликт с Русия и Китай в Космоса

Министерството на защитата на Съединени американски щати е почнало да приготвя Космическите сили на Съединени американски щати (USSF) за евентуален предстоящ спор с Русия и Китай в Космоса, заяви „ Уолстрийт Джърнал “. Решението идва на фона на разполагането от страна на Русия и Китай на лазери и ракети, които биха могли да обезвредят спътници и да повредят гражданските връзки.

През март Белият дом предложи да се усили годишният бюджет на КСС до 30 милиарда $, което би било рекордна сума. Предложената от американската администрация сума е с близо 4 милиарда $ повече от бюджета през 2021 година Белият дом предложи също по този начин да се усили финансирането на Военновъздушните и Военноморските сили .

Увеличаването на разноските за КСС ще докара до увеличение на броя на военнослужещите до 16 000 души. На военнослужещите ще бъдат закупени специфични симулатори за образование за борби в космоса, а също по този начин ще бъдат подготвени да работят със спътници, наземно информационно и сензорно съоръжение и оръжейни системи.

Миналата година Съединени американски щати дефинираха Китай като най-голямата опасност за сигурността в своята отбранителна тактика за сигурност. Това се дължи, наред с другото, на създаването на лазери и наземни ракети, които могат да поразяват спътници. Русия също беше посочена в документа като съществена опасност за сигурността.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР