Министерството на отбраната на Русия съобщи за стрелба по търговски

...
Министерството на отбраната на Русия съобщи за стрелба по търговски
Коментари Харесай

Напрежение! Наш експерт с плашеща информация за войната и Черно море

Министерството на защитата на Русия заяви за пукотевица по търговски транспортен съд отвън акваторията на Украйна. Москва разгласи, че техен патрулен транспортен съд е стрелял предупредително по транспортен съд " Сукру Окан ", плаващ под флага на Палау.

Според Русия корабът не е дал отговор на настояването да спре за ревизия. Затова благодарение на хеликоптер на борда му се качили съветски военни. След приключването на инспекцията, плавателният съд траял към украинското пристанище Измаил.
-->
Велизар Шаламанов, някогашен министър на защитата и специалист по сигурност, разяснява, че най-вероятно става дума за икономическата зона на България. „ Много е значимо да реализираме тази цялостна ситуационна информираност и с наши средства за наблюдения, в случай че би трябвало от Космоса или от въздух. Защото не от през вчерашния ден напрежението в Черно море нараства, в действителност най-малко от 2014 година С цел да не се допусне даже един провокативен случай да докара до в действителност сериозна рецесия, би трябвало да има тази цялостна информация ”, добави той.

„ Все още няма публична позиция от Министерския съвет ”, добави специалистът. Засега цялата информация по случая се базира на цитиране на съветското министерство на защитата.

На въпроса дали е допустимо да бъдат обстрелвани български кораби, Шаламанов разяснява: „ Не може да бъде изключено, само че доста по-важно е да бъдат взети нужните ограничения това да не бъде допускано посредством инструментите на възпиране ”.

„ Определено ескалация в Черно море има и за жалост, не се вижда скоро напрежението да намалее. Напротив, то се покачва ”, съобщи Велизар Шаламанов. „ Ако руснаците не се изтеглят от Украйна, очевидно войната минава в нова фаза, която е обвързвана с компликации на бойното поле ”, изясни някогашният министър на защитата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР