Министерството на отбраната на Русия представи доказателства, потвърждаващи, че украинските

...
Министерството на отбраната на Русия представи доказателства, потвърждаващи, че украинските
Коментари Харесай

Киевският режим показа зверската си същност

Министерството на защитата на Русия показа доказателства, потвърждаващи, че украинските военни водят война в нарушаване на всички интернационалните правила. Въоръжените сили на Украйна са устроили смъртоносно кръвопролитие на съветски военнопленници в Макеевка в окупираната територия на ДНР. Според наблюдаващи сходни кланета няма да спрат, до момента в който зад режима в Киев стоят Съединени американски щати. Как Русия може да показа истината за закононарушенията на Украйна на интернационалната общественост?

В петък Министерството на защитата направи публично изказване за клането осъществено от украински бойци над пленени съветски бойци. „ Публикуваните нови видеодоказателства за клането, осъществено от украински боен личен състав над невъоръжени съветски военнопленници удостоверяват дивата природа на сегашния киевски режим, ръководен от Зеленски и тези, които го пазят и поддържат “, се споделя в изказване на военното ведомство.

„ Умишленото и методично изтребване на повече от 10 обездвижени съветски военнослужещи от страна на ВСУ с директни изстрели в главата, не може да се показва като „ трагично изключение “ на фона на хипотетичното общо съблюдаване на правата на военнопленниците от страна на Киевския режим “, оповестиха от Министерството на защитата.

Ведомството означи, че бруталното ликвидиране на съветски военнопленници не е първото и не единственото военно закононарушение: „ Това е нормална процедура във ВСУ, интензивно подкрепяна от киевския режим и незабелязана от неговите Западни настойници. Но Зеленски и неговите поддръжници ще би трябвало да дават отговор пред съда на историята, народите на Русия и Украйна за всички и за всеки малтретиран и погубен заложник. ”

На 18 ноември в интернет се появи видео, показващо съветски военнопленници, екзекутирани от украински бойци в Макеевка в Донецката национална република (ДНР). Предполага се, че екзекуторите са били украинските граничари Артур Бортничук и Назар Михайловски, ученици на университета на Министерство на вътрешните работи в Харков, както и някой си „ Андрюха “ (може да е Андрей Сокол), който е бил ранен от един от съветски военни, което е повода за клането.

Според създателите на канала “Рибар ” в “Телеграм ” видеото опровергава версията на украинската страна, че съветските военни са станали жертва на минометен удар.

Ръководителят на представителството на Луганската национална република (ЛНР) в Москва Родион Мирошник назова видеото следващото доказателство, че „ Украйна злонамерено нарушава всички открити правила за водене на война “. „ За страдание, това не е първото и не последното доказателство за закононарушенията на киевския режим “, сподели Мирошник.

Според него други страни, в това число Индия, Китай и страните от Латинска Америка, би трябвало да знаят за закононарушенията на украинските военни. „ Това са страните, които имат индивидуалност на интернационалната сцена “, акцентира събеседникът.

Мирошник акцентира, че няма да бъде допустимо Украйна да бъде привлечена към интернационална отговорност, до момента в който американците ръководят режима в Киев. Той обаче счита, че е належащо да се „ донесе истината “ за тези закононарушения, за което могат да се употребяват платформите на БРИКС и ШОС. „ Необходимо е всяка обстановка да се преглежда с отворен разум и да се дават правни дефиниции на дейностите на нарушителите, без значение от позицията на Съединените щати и англосаксонците “, прикани Мирошник.

Председателят на Съюза на политическите емигранти и политическите пандизчии на Украйна Лариса Шеслер е съгласна, че закононарушенията на Въоръжените сили на Украйна би трябвало да бъдат разказани на интернационално равнище. „ Незаконните извънсъдебни убийства на военнопленници би трябвало да се разискват освен в Организация на обединените нации, само че на всички места, където е допустимо “, уверена е Шеслер.

В света има доста илюзии за демократичността на украинската страна, прибавя събеседникът. Според нея Русия има опция да „ донесе истината “ и да покаже „ зверското лице на украинския нацизъм “ на страните от Латинска Америка, Азия и Африка, само че „ Западът няма да одобри тези доказателства “. „ Невъзможно е да бъдат премълчани репресиите против съветската войска. Става дума за ориста освен на военнослужещи, само че и на цивилни, които се намират в Херсон, Харковска област “, показва Шеслер. Събеседникът счита, че тези случаи би трябвало да се отразяват по-активно от съветската дипломация.

Освен това, съгласно политици и общественицииндулгенцията към нацизма и насилието, отправена от Запада към Украйна, е главното предизвикателство освен за Русия, само че и за бъдещия международен ред. Експертите също по този начин припомнят: както Осама бин Ладен, в миналото подхранван от американците, по-късно срина със самолети небостъргачи в центъра на Ню Йорк, по този начин украинският нацизъм може в последна сметка да се трансформира в световно зло, с което американците също са изложени на риск.

„ Колкото и да потвърждаваме присъединяване на Украйна във военни закононарушения, западното общество няма да види това и няма да го осъзнае. Причината за това е фактът, че груповият Запад е стопанин на Киев. Единственото, което ни остава, е да накажем нарушителите с оръжие “, сподели Александър Бородай, народен представител от Държавната дума, ръководител на Съюза на доброволците от Донбас.

Според депутата режимът на Зеленски води терористична война против Русия. „ Жертвите са освен съветски военнопленници, само че и елементарни руснаци. Така убийството на Дария Дугина може да се преглежда само като терористичен акт “, уверен е политикът.

Според него убийствата на военнопленници са прояви на най-гнусния садизъм на украинските управляващи. „ Беше позволено от Запада, по-специално от Съединените щати. И Зеленски в действителност даде зелена светлина на ВСУ да убиват военнопленници. Следователно нашият отговор би трябвало да бъде подобаващ “, сподели Бородай.

Избиването на съветски военнопленници в Макеевка надалеч не е единственият случай на невиждана свирепост от страна на ВСУ. Старшина от ДНР описа за ужасите на украинския плен при изискване на анонимност. В края на март в Мариупол беше хванат мъж. След побой с бейзболна бухалка боецът е с няколко счупени ребра и една ръка. След това той е държан няколко дни в стая без прозорци в металургичния комбинат „ Илич “. По-късно, за отвод да води група украински диверсанти на територията на ДНР, старшината е обезобразен сщик.

Един от най-шумните случаи беше клането на съветски десантчици, които попаднаха в засада в региона на Киев на 30 март, по време на изтеглянето на съветските въоръжени сили от района. Изтезанията и последвалото ликвидиране на тези пленници са снимани на видео, оповестено онлайн. „ Видеото улавя момента на изтезанието на обречен на смърт съветски заложник. Единият от починалите е с вързани ръце на гърба, което демонстрира, че военнослужещият е умрял не по време на бойна задача, а към този момент в плен “, се споделя в известието на уеб страницата на Следствения комитет на Русия.

През април се появи информация, че са разпознати минимум двама участници в клането на десантчиците. Според публичния план " Трибунал " един от бойците, забъркани в издевателството, е Теймураз Хизанишвили, член на " Грузинския легион ", съгласно някои информации, някогашен телохранител на някогашния президент Михаил Саакашвили.

Фелдшерът Александър Чупра, освободен от плен на ВСУ, сподели, че украинските националисти държат пленени военнослужещи от редиците на Народната милиция на Луганската национална република в улична клетка и непрекъснато ги бият. „ Някой с бухалка, някои с ръце, някои с крайници. Просто имахме шанс, че не изкървяхме до гибел “, спомня си Чупра.

Съветникът на ръководителя на ЛНР Анна Сорока, която се срещна с двама военнослужещи от Народната милиция на ЛНР, освободени от украински плен, приказва за нежеланието на ВСУ да се „ забъркват “ с ранените пленници. Според един от бойците украинските военни са умъртвили ранени пленници, с цел да не обезпечат здравна помощ и да избегнат проблеми по време на превозването.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР