Министерството на отбраната на Полша се съгласи да изпрати допълнителни

...
Министерството на отбраната на Полша се съгласи да изпрати допълнителни
Коментари Харесай

Полша ще изпрати допълнителни войски към границата с Беларус

Министерството на защитата на Полша се съгласи да изпрати спомагателни войски към границата с Беларус след вчерашното искане на граничната работа, заяви държавната осведомителна организация ПАП, представена от Ройтерс.

Граничната работа на Полша изиска министерството на защитата да изпрати спомагателни 1000 бойци на границата поради засилващи се опити на незаконна миграция. Полша упрекна Беларус и Русия, че провеждат нова мигрантска вълна към Европейския съюз в опит да дестабилизират района.

19 хиляди души са се пробвали да преминат нелегално беларуско-полската граница в първите 7 месеца на тази година. Това е с 3 хиляди повече, в сравнение с през цялата 2022-ра, осведоми БНР.

След рецесията през лятото на 2021 година, когато полските граничари стопираха десетки хиляди хора от Близкия изток, които се бяха добрали до границата през Минск, Полша издигна ограда на границата си с Беларус, която е оборудвана с електронна отбрана. През последните седмици бойци на съветската формация " Вагнер " са се доближили към границата с Полша - ход, който министър председателят Матеуш Моравецки дефинира като опит за дестабилизиране на Източния фланг на НАТО. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР