Министерството на отбраната на Полша издаде заповед за преустановяване на

...
Министерството на отбраната на Полша издаде заповед за преустановяване на
Коментари Харесай

Полската армия спира ученията след инциденти с петима загинали войници

Министерството на защитата на Полша издаде заповед за прекратяване на всички военни учения с потребление на експлозиви и военно съоръжение в страната заради гибелта на боец от специфичните елементи по време на планински учения в Татрите. Това се споделя в известие на Министерството на защитата, съобщи " Фокус ".

Ведомството стартира следствие на събитията към гибелта на боеца от специфичните елементи.

Инцидентът в Татрите е петият следващ смъртен случай по време на военни учения, извършени през март. На 5 март на полигона на образователния център на бронетанковите войски двама бойци починаха вследствие на удар от бойна машина на пехотата. На 25 март двама сапьори бяха убити заради детонация на тротилов заряд на полигон в Шлезское воеводство.

Полското министерство на защитата посочи, че заповедта за прекратяване на ученията няма да засегне действия, осъществявани от структури, които се приготвят за присъединяване в задгранични задачи и интервенции, както и образование на украински бойци.

Миналата седмица полската многонационална дивизия Североизток организира учения покрай границите на Русия. Военната част се състои от четири батальонни бойни групи на НАТО, ситуирани като част от EFP (Enhanced Forward Presence) в Полша, Литва, Латвия и Естония.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР