Министерството на отбраната (МО) ще предостави безвъзмездно на правителството на

...
Министерството на отбраната (МО) ще предостави безвъзмездно на правителството на
Коментари Харесай

Военното ни министерство дава на Украйна зимни дрехи и обувки

Министерството на защитата (МО) ще даде безплатно на държавното управление на Украйна филантропична помощ посредством Сухопътните войски на дрехи и обувки: 5000 полушуби с подплата; 5000 клина с подплата; 5000 ризи с дълъг ръкав; 5000 шапки; 5000 чифта обувки.

Предвидените за даване дрехи и обувки не съставляват униформено облекло по смисъла на регламентиращите документи, показаха от МО.

Дарението се реализира в отговор на получено искане от украинската страна за обезпечаване на здравна техника и имущества, топли облекла и екипировка за наближаващия зимен сезон.

„ Министерството на защитата споделя убеждението, че един от главните цели във всеки въоръжен спор е обезпечаването на съответни грижи за жителите. Посочените количества са от дълготрайно съхраняваните ресурси от дрехи и обувки за потребностите на Българската войска и са изцяло годни за потребление “, прецизираха от отрасловото министерство.

Необходимите действия по организацията, подготовката, превозването и предаването на материалните средства на съответните оторизирани лица от Украйна ще бъдат осъществени от Министерството на защитата и от структури от състава на българските Въоръжени сили.

Разноските на материалните средства ще са за сметка на бюджета на ведомството за актуалната година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР