Министерството на отбраната (МО) обяви обществена поръчка за ремонт на

...
Министерството на отбраната (МО) обяви обществена поръчка за ремонт на
Коментари Харесай

Министерството на отбраната обяви обществена поръчка за ремонт на шест двигателя за самолети МиГ-29

Министерството на защитата (МО) разгласи социална поръчка за ремонт на шест мотора за самолети МиГ-29. Това демонстрира информация в регистъра за публични поръчки. Поръчката е оповестена през днешния ден, а крайният период за подаване на документи за присъединяване е 3 май. Прогнозната стойност на публичната поръчка е 19,2 млн. лева с Данък добавена стойност, оповестяват от Българска телеграфна агенция. 

Предметът на публичната поръчка включва осъществяване на основен/капитално-възстановителен ремонт на шест мотора за самолети МиГ-29 за възобновяване на техния междуремонтен запас и междуремонтен период на работа. Срокът за осъществяване на ремонтните действия на всеки един мотор не би трябвало да бъде по-голям от девет месеца.

В средата на март МО обяви социална поръчка за доставка на шест ремонтирани мотора за МиГ-29. Преди дни България получи първия самолетен двигател за българските изтребители МиГ-29 от Полша. Предстои сключване на контракт за втори мотор. Българска телеграфна агенция напомня, че още през януари служебният министър на защитата Димитър Стоянов заяви, че два мотора за МиГ-29 ще дойдат от Полша.

През февруари Стоянов уточни, че сигурно до края на годината защитата на българското въздушно пространство ще бъде реализирана с изтребителите МиГ-29, само че вероятността България да спре да носи бойно дежурство е огромна. В края на март президентът Румен Радев сподели, че има единствено две оферти за заместваща платформа на изтребителите МиГ-29, само че цената няма да се хареса на народните представители.

Изтребителите МиГ-29 могат да летят още много време според от това дали ги поддържаме, сподели през февруари командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден военачалник Николай Русев. " Ако имаме опция да ги поддържаме – изтребителите ще летят. Ако се окаже, че не можем да доставим нужните аварийни елементи, което в последно време е реалност – ще спрат скоро.

Много е значимо дали ще съумеем да доставим аварийни елементи. Самолетите имат запас, само че събитията през последната година демонстрираха, че поддръжката ще става все по-трудна “, изясни той. Командирът добави, че МиГ-29 могат да продължат да бъдат употребявани до 2029 – 2030 година, в случай че има аварийни елементи за тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР