Министерството на отбраната и Военното разузнаване не считат, че войната

...
Министерството на отбраната и Военното разузнаване не считат, че войната
Коментари Харесай

Военното министерство не счита, че войната в Украйна може се прехвърли на територии на НАТО

Министерството на защитата и Военното разузнаване не смятат, че войната в Украйна може се трансферира на територии на НАТО.

Това разгласи заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов в коментар на оповестените отчети за сигурността на ДАНС, ДАР и военното разузнаване.

" Ситуацията в Западните Балкани, това е различен развой. Да, ние сме заинтересувани, това е територия, която е близо до нашата страна и ние сме за развиване по кротичък метод на някои процеси. Тези отчети би трябвало да ни тормозят само от позиция на войната в Украйна и то е не от позиция на разширението на войната посредством излизане от границите на Украйна, а примерно, някакво събитие, каквото беше това с Водноелектрическа централа " Каховка ". Ако, примерно, има някоя повреда в Запорожката АЕЦ, тогава резултатът може да засегне и страни, които са в съседство ", уточни Запрянов.

Няма заплаха армията ни да остане без муниции поради даването на остарели снаряди на Украйна, увери заместник-министърът на защитата. Предоставянето на муниции на Украйна в сходство с решението на Народното събрание от 9 декември 2022 година и от юли тази година за ускорение на този развой, ще стане, едвам откакто ВМЗ " Сопот " достави за армията ни нови муниции по контракт с Министерството на защитата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР