Министерството на околната среда на Египет затвори един от плажовете

...
Министерството на околната среда на Египет затвори един от плажовете
Коментари Харесай

След нападение от акула: Затвориха плаж в известен египетски курорт

Министерството на околната среда на Египет затвори един от плажовете в курорта на Червено море Дахаб поради нахлуване от акула, заяви онлайн изданието " Иджиптшън стрийтс ". Състоянието на потърпевшата в офанзивата египетска гражданка е устойчиво, осведомиха здравните управляващи. 

Подробности за местоположението на плажа, типа на пострадванията и самоличността на нападната жена не се оповестяват. 

В средата на август плажовете в Дахаб бяха затворени за 24 часа, откакто видео на акула, плаваща покрай брега, беше публикувано в обществените мрежи. Преди три месеца 24-годишна туристка от Русия почина при нахлуване акула в Хургада. В същия курорт през юли 2022 година при сходен случай две дами изгубиха живота си.  

Египет регистрира един от най-силните си туристически сезони. Рекордните над седем милиона са посетили страната на фараоните през първата половина на 2023 година. Министерството на туризма и на паметниците на културата чака 15 милиона туристи до края на годината. 

В началото на лятото Министерството на околната среда разгласи, че стартира първото по рода си изследване на придвижването и държанието на акулите около крайбрежията на Червено море. Целта е да се опази морската екосистема и да се предотвратят нови набези.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР