Министерството на околната среда и водите и Министерството на спорта

...
Министерството на околната среда и водите и Министерството на спорта
Коментари Харесай

Красен Кралев ще иска изменение на плана за управление на Витоша

Министерството на околната среда и водите и Министерството на спорта ще изискат изменение на проекта за ръководство на Витоша. Това изясни министърът на спорта Красен Кралев в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви. По думите му актуалният проект не разрешава никакво строителство в парка, в това число и ремонт на старите уреди, част от които не работят.

След извършена среща сред Кралев, екоминистъра Нено Димов и кмета на София Йорданка Фандъкова е взето решение да се образува работна група, която да приготви искане за отчасти изменение на проекта. " За да смениш един дирек, би трябвало да изместиш, в случай че се постанова, стъпката, което е неразрешено. Тогава би трябвало да се промени статутът на земята и тя да излезе от горския фонд, по този начин споделя Законът за горите ", изясни Кралев.

Преди три години стартира работа по обновен проект за ръководство на Витоша. Това е стратегическият документ, в който се залага посоката за развиване и би трябвало да откри салдото сред ползите на всички, които посещават планината. От две години планът се движи сред ръководството на парка и Министерството на околната среда и водите, напомня " Капитал ". От екоминистерството към този момент не се ангажират със период за неговото дотъкмяване. От изявлението с Кралев не се схваща смяната, за която приказва, дали се отнася до този план.

В края на 2017 година към решенията на държавното управление за парк Пирин, министър-председателят Бойко Борисов подреди на Кралев да се заеме и с държавния влек " Заека ".

" Аз съм привикнал да си извършвам дилемите, тъй че щом имам получена задача от Министерски съвет и премиера, ще се преборя ", сподели Кралев.

Влекът " Заека " се намира в непосредствена непосредственост до хижа " Алеко ", само че не работи от близо десетилетие, макар заделените средства за ремонта му.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР